Στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνονται τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων από τις 14 έως τις 26 Ιουνίου και Ανδρών- Γυναικών από τις 21 έως 26 Ιουνίου. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και υποστήριξη του υφυπουργείου Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου, του ΕΟΤ, της ΔΕΠΑ, της RENAULT και της Ελληνικής Εταιρείας Γρανιτών, καθώς και των ΙΕΚ ΑΛΦΑ ως αποκλειστικού χορηγού εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που έχει αναλάβει διαχρονικά η Ελλάδα, αφού θα συμμετάσχουν 64 χώρες, 32 στο τουρνουά των Ανδρών – Γυναικών και 32 στο τουρνουά των Εφήβων – Νεανίδων, ενώ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000. Χθες όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επεφύλαξε μια έκπληξη στους διοργανωτές. Μπήκε ο ίδιος στο γήπεδο και έπαιξε handball με στελέχη του υπουργείου!










«Η πιο σπουδαία αναμέτρηση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball, που διεξάγονται στις νέες Εθνικές Παράκτιες Εγκαταστάσεις για αθλήματα άμμου στον Καρτερό, διεξήχθη χθες βράδυ… αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των ομίλων Νεανίδων και Εφήβων! Στελέχη του Υφυπουργείου, της διοργάνωσης, του ΕΑΚΗ, του ΕΑΚ Χανίων, δημοσιογράφοι και μέλη της αθλητικής οικογένειας προσέφεραν απλόχερα θέαμα. Το διασκέδασαν, παθιάστηκαν και νίκησαν όλοι (όχι ακριβώς, αλλά ας μην κακοκαρδίσουμε τους ηττημένους)» σχολίασε ο κ. Αυγενάκης.