Σε ετοιμότητα και εγρήγορση είναι οι βουλευτές Ηρακλείου, Μάξιμος Σενετάκης και των πέριξ νομών της Κρήτης, καθώς και ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης για την κάθοδο του πρωθυπουργού την Τετάρτη το πρωί στο νησί.

Οπως συζητούσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης σε πηγαδάκι «γαλάζιων» στελεχών στο Καφενείο, πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, που θα περιλαμβάνει και εξαγγελίες για το Ηράκλειο. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός, που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, συζητούσε τις λεπτομέρειες και σε ποια φάση υλοποίησης είναι το έργο στο Φράγμα Πλατύ.

Σίγουρες θεωρούνται οι επισκέψεις στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ, στο τμήμα Αγιος Νικόλαος - Νεάπολη και στο Αεροδρόμιο Καστελλίου. Ο πρωθυπουργός θα παρουσι=άσει στη Λότζια ή στον Θεατρικό Σταθμό το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, δημάρχων, αιρετών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Δεδομένη είναι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου θα συνομιλήσει με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μισό Υπουργικό θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό σε επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στα έργα εμβληματικού χαρακτήρα που υλοποιούνται στο νησί, με στόχο να δώσει το στίγμα του περιφερειακού σχεδιασμού για την ερχόμενη τετραετία ενόψει των εθνικών εκλογών.

Οπως μαθαίνω, πρόκειται για μια επίσκεψη βαρύνουσας σημασίας, αφού τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακολουθήσει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλής και Καραγιάννης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ή ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ταυτόχρονα, οι υπουργοί θα έχουν συναντήσεις, ο καθένας στον τομέα του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/1