Το παρών στο Athens Pride έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα που είχαν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και συνομίλησε με διοργανωτές και κόσμο.

Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, συναντήθηκε με τον γνωστό ηθοποιό και σεναριογράφο Γιώργο Καπουτζίδη, με τον οποίο συνομίλησε για την ανάγκη να κατοχυρωθούν πλήρως από την ελληνική πολιτεία τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.

Ο διάλογος Τσίπρα - Καπουτζίδη

«Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές», του είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς. Τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

«Όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα, και τα δικαιώματά μας έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να περάσετε όλοι μαζί αυτές τις αλλαγές», ήταν το μήνυμα που ανάρτησε ο Αλέξης Τσίπρας για το Athens Pride 2022.