Τους λόγους των επιθέσεων του Νίκου Καρανίκα κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη εξηγεί η στήλη big mouth του powergame.gr, επισημαίνοντας πως σχετίζεται με την προηγηθείσα εγκωμιαστική αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Τι γράφει το big mouth

Έγραφα χθες για τις επιθέσεις που εξαπολύει ο επί σειρά ετών σύμβουλος του προέδρου Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας εναντίον του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη με αφορμή τον όμιλο προβληματισμού που δημιούργησε ο δεύτερος σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη.

Και αναρωτιόμουν τι τους έπιασε ξαφνικά εκεί στο περιβάλλον του Τσίπρα να την πέφτουν σε πρώην συντρόφους τους, οι οποίοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν κατάλαβαν ότι ο πρόεδρος Αλέξης «πρόδωσε» τα ιδεώδη της Αριστεράς για να τα βρει με την Μέρκελ, επιβάλλοντας στον ελληνικό λαό ένα μνημόνιο που θα το πληρώνουν και τα δισέγγονα μας.

Στην προσπάθεια μου να βρω μια εξήγηση ένας πληροφοριοδότης μου από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μου ανοίξει τα μάτια, λέγοντας μου ότι η επίθεση του Καρανίκα εναντίον του Σακελλαρίδη σχετίζεται με την προηγηθείσα εγκωμιαστική αναφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Δηλαδή; Ρώτησα εγώ ο αφελής. Για να μου εξηγήσει ο συνομιλητής μου ότι μετά το δημοψήφισμα παρωδία του 2015 το μεγαλύτερο πλήγμα ο Τσίπρας το δέχτηκε όταν παραιτήθηκαν ο Βαρουφάκης από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη συνέχεια ο Σακελλαρίδης από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Και όταν ρώτησα τι σημαίνει αυτό η απάντηση που πήρα ήταν ότι ο Τσακαλώτος, που βλέπει ως ανερχόμενο πουλέν της Αριστεράς τον Σακελλαρίδη, αποθεώνει τον Βαρουφάκη, που επίσης διατηρεί τον «αντισυστημικό» του ρόλο και την ιδιότητα του ριζοσπάστη πολιτικού, ελπίζοντας ότι την επομένη των εθνικών εκλογών και εφόσον το αποτέλεσμα δεν είναι υπέρ του Τσίπρα να φέρει κοντά όσους δεν επιθυμούν η Κουμουνδούρου να γίνει «συστημικό μαγαζί» της οικονομικής ελίτ και της αστικής τάξης.

Προσεχώς θα έχουμε και άλλα νέα.