*Μου έπεσε το κινητό από το χέρι όταν διαπίστωσα ότι ο Κώστας ο Παπαχλιμίντζος της ΕΡΤ είναι ο δεύτερος  Έλληνας που ακολουθεί στο Instagram ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Βέβαια προσωπικά θα προτιμούσα να τον ακολουθούσε η Κάρλα, αλλά ο διαχρονικά προσηλωμένος στην ωραία Έφη, εξαιρετικός δημοσιογράφος, δεν θα συγκινείτο ποτέ με κάτι τέτοιο. Α δεν σας είπα τον έτερο Έλληνα διαδικτυακό φίλο του Σαρκοζί για να διαπιστώσετε το σουξέ του Παπαχαλιμίντζου.

Πρόκειται φυσικά για τον διάσημο στη Γαλλία Νίκο Αλιάγα, οπότε αντιλαμβάνεστε μεγαλείο, πολλώ δε μάλλον από την στιγμή που ο δικός μας είναι ένας πιστός υπηρέτης της ενημέρωσης στην κρατική τηλεόραση και όχι κανένας bon viveur της γαλλικής τηλεοπτικής πραγματικότητας. Και εις ανώτερα!

* Μαθαίνω ότι αν δεν αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό του Μαξίμου, ο επόμενος εξωκοινοβουλευτικός που θα ανακοινωθεί επίσημα ως υποψήφιος, θα είναι ο Νικόλας Γιατρωμανωλάκης για την Α’ Αθήνας.

*΄Εχουν φθάσει στ' αυτιά μου κάτι φήμες που δεν μου αρέσουν καθόλου. Ότι δηλαδή ορισμένοι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ στις Κυκλάδες προσπαθούν να «κόψουν» σε κάθε ευκαιρία από κομματικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις στα όμορφα νησιά, την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Βίκυ Λοΐζου, με το πρόσχημα ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα η υποψηφιότητά της από την Πειραιώς. Ωστόσο, είναι δεδομένο εδώ και καιρό ότι η πρώην συνεργάτιδα του Κωστή Χατζηδάκη θα είναι κανονικά και με το νόμο στη «γαλάζια» λίστα του νησιωτικού συμπλέγματος. Τώρα με τα… συμπλέγματα άλλων δεν ξέρω τι γίνεται!

*Κλειδωμένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Άγγελου Χαριστέα με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης, αφού ο χρυσός σκόρερ της Πορτογαλίας, βάζει γκολ και στις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργεί η Πειραιώς στην δύσκολη -όπως αποδεικνύεται- για το κυβερνών κόμμα εκλογική περιφέρεια. Αντίθετα, κάποιοι…. εξωκοινοβουλευτικοί πατώνουν κυριολεκτικά.

*Κάτι άσχημα πράγματα μαθαίνω για την Φωτεινή Αραμπατζή και ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Μου λένε λοιπόν ότι προχωρά σε κάτι περίεργες συμμαχίες στις Σέρρες για να βγάλει από την μέση τον Τάσο Χατζηβασιλείου. Μήπως θα έπρεπε κάποιοι εκεί πάνω να είναι πιο προσεκτικοί με τον άνθρωπο που συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κάθε του ταξίδι; Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά μιλάμε για την εκλογική έδρα του Εθνάρχη.

*Σκόνη έκανε ο γραμματέας της ΝΔ, Μαρινάκης τους ομολόγους του του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, Σβίγκου και Σπυρόπουλο αντίστοιχα. Κι όλα αυτά… εκτός έδρας, αφού η συζήτηση έγινε στο Kontra στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη. Εκεί που έγινε κυριολεκτικά πανηγύρι ήταν όταν η συζήτηση περιήλθε στα νομικά (με φόντο την υπόθεση Λιγνάδη) όπου μάλλον Σβίγκου και Σπυρόπουλος λησμόνησαν ότι ο γαλάζιος γραμματέας είναι εκτός των άλλων και εξαιρετικός δικηγόρος.