*Επειδή το Σαββατοκύριακο περιμένουμε καύσωνα και το air condition έχει καταστεί είδος πολυτελείας με όλα όσα συμβαίνουν στο ενεργειακό, θα κοιτάξω να σας δροσίσω με μια ωραία ιστορία, για να καταλάβουν κάποιοι τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση ανθρώπων, αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται την σημειολογία που κουβαλάει μαζί του κάθε πρόσωπο.

Πριν από τις εκλογές του 2004 και την παρθενική κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές, ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν στη διαδικασία αναζήτησης των πρώτων συναντήσεών του με τους πολίτες της Β' Αθήνας, αφού αν και λεγόταν… Μητσοτάκης έπρεπε να μυηθεί από την αρχή την προεκλογική αλφαβήτα, δεδομένου του γεγονότος ότι τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στο εξωτερικό για σπουδές, αλλά και στον τραπεζικό τομέα όπου εργαζόταν.

Όπως έμαθα λοιπόν μερικές χιλιάδες πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και με την Μήλο και την Κίμωλο να φαίνονται σαν σπιρτόκουτα που έλεγε κι ο Κώστας Χατζής, η πρώτη συγκέντρωση του υποψήφιου τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβε χώρα σε… σπίτι, όπως συμβαίνει ακόμη και σήμερα στις προεκλογικές μάχες. Το σπίτι αυτό ήταν του σημερινού εκπροσώπου της ΝΔ, Τάσου Γαϊτάνη, ενώ διοργανωτής ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Καταλάβατε τώρα γιατί οι δυο τους θα έχουν πάντα μια θέση στο «γαλάζιο» προσκήνιο, όσο κρατά ο Μητσοτάκης το τιμόνι;

*Λίγους μήνες νωρίτερα, σε μια ταβέρνα στην πλάκα και με θέα την Ακρόπολη, ο Μητσοτάκης θέλησε να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που τότε ανήκαν στο λεγόμενο… μητσοτακικό περιβάλλον. Η πρόσκληση να τον ακολουθήσουν απευθύνθηκε προς όλους και ήταν ανοικτή ανεξαρτήτως χρόνου. Τότε όμως, οι περισσότεροι νεολαίοι είχαν -όπως και το ίδιο το σύστημα γενικότερα- το μυαλό τους στην προοπτική ανάληψης της αρχηγίας αππό την Ντόρα Μπακογιάννη. Βλέπετε, η πρώην υπουργός ήταν τότε εν δυνάμει αρχηγός και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας νέος πολιτικός με λαμπρό μέλλον. Εκείνος που όπως συνομολογούν άπαντες δεν το σκέφτηκε καν, ήταν ο άλλοτε πρώτος εκλεγμένος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, ο οποίος ακολούθησε τον πολιτικό του πατέρα Θανάση Νέζη, ο οποίος πήρε από την πρώτη στιγμή στα χέρια του τα κλειδιά του πολιτικού γραφείου της Χαλκοκονδύλη, όπου ο πρωθυπουργός χάραξε την πορεία που τον έφερε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

*Κι επειδή οι συγκινήσεις δεν είναι και πολύ του στιλ μου, να σας πω ότι πάει άπατος στις μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στην Αιτωλοακρανανία, ο υιός του πρώην βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη. Εδώ ισχύει ξεκάθαρα η παροιμία ότι «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα», αφού ο δεύτερος υπήρξε ένας κανονιοκός γυρολόγος της πολιτικής, αφού πέρασε τόσο από τον Καμμένο, όσο και από τον… Χρηστάρα τον Ζώη! Ας μη μιλήσω καλύτερα που έλεγε κι ο Γιάννης ο Μπέζος στους Απαράδεκτους.

*Η σύζυγος του Παύλου Μαρινάκη, η ωραία Κατερίνα, θα πρέπει να κάνει υπομονή και εν μέσω καύσωνα, αφού ο καλός της και γραμματέας της ΝΔ έχει προγραμματίσει για τις εβδομάδες που έρχονται αλεπάλληλες περιοδείες και ανοιχτές συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών και ομιλητών από την κοινωνία των πολιτών. Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται αφενός η διαφορά με τον Τσίπρα, αφού λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2019, κάτι τέτοιες εκδηλώσεις ήταν… παρακινδυνευμένες για το σύστημα του Μαξίμου και αφετέρου «ζωντανεύει» ο κομματικός μηχανισμός. Οι μόνοι που την έχουν άσχημα και ταυτίζονται με την Κατερίνα, είναι οι υπουργοί, που αντί να τρέχουν για προεκλογικό αγώνα στις περιφέρειές τους ή έστω να σπεύσουν για κανένα μπανάκι, έχουν τον νεαρό γραμματέα να τους… τρέχει κανονικά ανά την ελληνική περιφέρεια με την ανοχή και την ενθάρρυνση βεβαίως του Δημητριάδη.