Συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Κώστας Καραμανλής, ύστερα από μια μακρά περίοδο αποχής από δηλώσεις και ομιλίες. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου θα είναι κεντρικός ομιλητής στα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, που διοργανώνει ο δήμος, καθώς φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατό του.

Για όσους δεν θυμούνται, ο πρώην πρωθυπουργός συνδεόταν με στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με τον αείμνηστο Ρεθυμνιώτη πολιτικό, που είχε διατελέσει για σειρά ετών υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε εκδήλωση ως κεντρικός ομιλητής. Τον περασμένο Μάιο μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της πανελλαδικής οργάνωσης γυναικών «Παναθηναϊκή», ενώ τον Ιούλιο έδωσε το «παρών» στη συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο, που διοργάνωσε ο δήμαρχος Περιστερίου, αν και τελικά η ομιλία του αναβλήθηκε.

Εθνικός ο λόγος του

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα όποτε εκείνος κρίνει, εκφράζοντας όχι κομματικό, αλλά εθνικό και ενωτικό λόγο και ενισχύοντας τα σενάρια περί μελλοντικού ενδιαφέροντος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 6 Αυγούστου 2022.