Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο το φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τα 48 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι στραμμένες  στη νέα γενιά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς που επικρατούν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους χώρους για αθλητικές δραστηριότητες που θα υπάρχουν εντός των εκδηλώσεων, αλλά και τα θεματικά τραπέζια αφιερωμένα στην ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, δίνοντας έτσι ιδιαίτερο στίγμα στα κοινωνικά ζητήματα.

Παράλληλα, στο αίθριο του Ζαππείου αναμένεται να φιλοξενηθούν φωτογραφικά ντοκουμέντα όπου και θα είναι αφιερωμένα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και σε γεγονότα - σταθμούς που συνδέονται με την ιστορία του κόμματος αλλά και της χώρας, ενώ την τιμητική της θα έχει και η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Όπως είχατε διαβάσει από τα parapolitika.gr προ ολίγων ημερών, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες επιθυμώντας να δώσουν το στίγμα της ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, στοχεύσαν προκειμένου η φετινή εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη να είναι διαφορετική από όλες τις άλλες.

Ακόμη, όπως θα δείτε στο παρακάτω πρόγραμμα και είχατε ενημερωθεί από τα parapolitika.gr, η Χαριλάου Τρικούπη εξέταζε το ενδεχόμενο, να πραγματοποιηθούν και δρώμενα με γνωστούς stand up comedians από το YouTube και όχι μόνο, όπως και έγινε.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου:

  • Στις 18:30 προγραμματίζεται θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων
  • Παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, πινγκ πονγκ, επίδειξη parkour κ.α.)
  • Graffiti art με θέμα την 3η του Σεπτέμβρη
  • Στις 20:00 ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα
  • Στις 21:00 stand up comedy (Δ. Μακαλιάς, Γ. Αγγελόπουλος, Γ. Σαρακατσάνης) και αργότερα DJ party.
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου:

  • Στις 18:30 θεματική συζήτηση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες
  • Στις 19:30 ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.