Αν έχω καταλάβει καλά με το φτωχό μου το μυαλό, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ είχε μεταβληθεί σε «επιδραστικό βραχίονα» του Μεγάρου Μαξίμου για την ποδηγέτηση των πολιτικών εξελίξεων και τη διευθέτηση οικονομικών συμφερόντων. Πώς το έλεγε ο Ν. Παππάς στον Σ. Μιωνή; Είναι άλλο μαγαζί ο Παπαγγελόπουλος.

Αλήθεια, και τον Στ. Πιτσιόρλα, που ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, τον παρακολουθούσαν επειδή είχαν την υποψία πως μπορεί να εξυπηρετεί «άλλα μαγαζιά» ή επειδή ως «θεσμικά υπεύθυνος» δεν εξυπηρετούσε τα δικά τους; Τον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, Σπύρο Σαγιά, ο οποίος στη συνέχεια κατάλαβε πού έχει μπλέξει και γι’ αυτό τα βρόντηξε και έφυγε, τον θεωρούσαν και αυτόν «διαχεριστή» ύποπτων συμφερόντων;

Εδώ φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΥΠ τη χρησιμοποιούσε μέσα από τη σκοπιά της «μπίζνας» και όχι της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Εδώ φαίνεται πως δεν τους ένοιαζε ο Εβρος ή το Αιγαίο, αλλά πώς θα «εκφοβίσουν» μέσω της ΕΥΠ τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους, όπως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εμμέσως πλην σαφώς με την τελευταία της συνέντευξη στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» υποστήριξε πως ο Αλ. Τσίπρας για να την «κοντρολάρει» ήθελε να της περάσει το μήνυμα πως «κινδυνεύει να τη φάνε» διάφοροι ποινικοί των Φυλακών Κορυδαλλού.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 17/9