Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα ετήσια Study Days του ΕΛΚ πραγματοποιούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Η σημαντική αυτή απόφαση για την Ελλάδα ελήφθη έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις του κ. Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, οι οποίοι στη συνέχεια έφεραν το θέμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, όπου υπερψηφίστηκε ομόφωνα.

Ετσι, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, με ιδιωτική πτήση charter από τις Βρυξέλλες, θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου θα τους υποδεχθεί και θα τους καλωσορίσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Παύλος Μαρινάκης, μαζί με στελέχη του κόμματος.

Η επιλογή της Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Κρήτης, σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης πολιτική περίοδο σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη του ΕΛΚ στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της συνάντησης. 

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 24/9