Έρχεται σαρωτικός ανασχηματισμός στους τομείς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στήνει από την αρχή το «οργανόγραμμα» της Χαριλάου Τρικούπη, αλλάζοντας ριζικά τη σύνθεση των τομέων του κόμματος.

Υπό αντικατάσταση είναι τουλάχιστον είκοσι τομεάρχες του κόμματος, μαζί με τους αναπληρωτές τους. Αυτό σημαίνει πως ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Στο ερώτημα, δε, αν το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ικανό στελεχικό δυναμικό και «πάγκο» για να οργανώσει την αντιπολιτευτική του δραστηριότητα, η απάντηση είναι καταφατική. Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη θεαματική απήχηση που είχε η πρόσφατη πρωτοβουλία της ηγεσίας να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους φίλους ή μέλη του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να ενταχθούν στους τομείς πολιτικής της Χαριλάου Τρικούπη.

Στην ειδική πλατφόρμα που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πάνω από 1.500 άτομα, κυρίως νέοι επιστήμονες, κάτι που προκάλεσε θετική εντύπωση στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος, με αρκετούς να μιλούν για αέρα ανανέωσης και πολύτιμη «περιουσία». Κι αυτό φαίνεται από τα «βαριά βιογραφικά» που έχουν στείλει μαζί με την αίτησή τους για συμμετοχή σε κάποιον τομέα πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/10