Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτωβρίου και οι πολιτικοί μοιράστηκαν στο instagram εικόνες από τα κατοικιδία τους, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέβασε φωτογραφία με την αγαπημένη του «Τρέλλα», ένα γλυκύτατο μικρόσωμο σκυλάκι. 

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ανέβασε στο instagram την αγαπημένη του «Lucky», στέλνοντας το μήνυμα για αγάπη και φροντίδα στα ζωάκια κάθε μέρα.


Tον γιο της μαζί με τον πανέμορφο σκύλο της ανέβασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε ένα ιδιαίτερα τρυφερό στιγμιότυπο. 


Ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης μοιράστηκε εικόνες από τον σκύλο και τη γάτα και συνόδευσε τη φωτογραφία του με αποσπάσματα από τη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων. 


Ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ) στο Πάρκο Σχιστού και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ζώων. 

Με τα σκυλάκια της τον Βίγκο και τη Ρόμα φωτογραφήθηκε η βουλευτήης του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μας συστήνει επίσης τον σκύλο του.