Στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των νέων τομεαρχών που θα αναλάβουν ενόψει εκλογών και θα έχουν -θεωρητικά μόνο- ευρύτερα καθήκοντα σε σχέση με τους αντίστοιχους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως πληροφορείται το «S», τομεάρχης Οικονομίας αναμένεται να αναλάβει η Αναστασία Σαπουνά, η οποία θα κάνει «δίδυμο» με την Έφη Αχτσιόγλου στην αντίστοιχη θέση της Κ.Ο.

Στη Δημόσια Διοίκηση αναμένεται να είναι επικεφαλής η Τάνια Καραγιάννη, η οποία είναι εκ των αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγές

Στον Τομέα Εργασίας αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος ήταν γενικός γραμματέας του αντίστοιχου υπουργείου επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Γιώργος Μπαλάφας θα είναι πιθανότατα τομεάρχης Εθνικής Αμυνας παράλληλα με τον Γιώργο Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επικεφαλής

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τίθεται επικεφαλής ο πρώην δήμαρχος Παλλήνης και νυν περιφερειακός σύμβουλος της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Γκοτσόπουλος. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει πάντως η συνύπαρξη όλων αυτών και των υπολοίπων με τους ομολόγους τους εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 8 Οκτωβρίου 2022.