Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που χτύπησαν τις περιοχές της Κρήτης σε Αγία Πελαγία και Σητεία, προκάλεσαν την απώλεια δύο συμπολιτών μας και άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές.

Η Κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά και έστειλε στο πεδίο σε λίγες ώρες ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής έναν άνθρωπο «ειδικών αποστολών», τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Μια αποστολή που δεν είχε μόνο τη συναισθηματική φόρτιση αλλά και ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι στις εκλογές του Ιουλίου 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο Ηράκλειο πρώτο κόμμα με τρεις βουλευτές έναντι δύο της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Στέλιος Πέτσας επιστρατεύθηκε από τον Μητσοτάκη για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Για παράδειγμα, σε μία άλλη, εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά συγκυρία για την κυβέρνηση – τον Απρίλιο του 2021, όταν ο εμπορικός κόσμος «έβραζε» από τους περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού –, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών πήγε με εντολή του Πρωθυπουργού στην Πάτρα – ένα ακόμη από τα λιγοστά κάστρα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 (Νομός Αχαΐας) και με τον Δήμαρχο να προέρχεται από το ΚΚΕ – για να βρει λύσεις για τους ανθρώπους στο λιανεμπόριο.

«Είναι καλύτερο να συζητάμε τα θέματα, πάρα να καθόμαστε από μακριά και απλώς να κοιτάζουμε ή να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα», είχε δηλώσει τότε.

Το βέβαιο είναι ότι ο Πέτσας δεν κρύβεται. Βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή όποτε του το ζητά ο Πρωθυπουργός, αποδεικνύοντας ότι την ευαισθησία και την ανθρωπιά η Κυβέρνηση τη δείχνει στην πράξη με τις πολιτικές της δίπλα σε κάθε πολίτη.