Ο Αλέξης Τσίπρας, για να εδραιώσει το προφίλ του προνομιακού συνομιλητή των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης, δηλαδή αριστερών, Πράσινων και σοσιαλδημοκρατών, εδώ και έναν μήνα περίπου προσπαθεί να οργανώσει ένα φόρουμ στην Αθήνα για την ενεργειακή κρίση με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε.

Εκτός από τις επαφές που κάνει το πολιτικό του γραφείο με εκπροσώπους της «πληθυντικής» Κεντροαριστεράς της Ε.Ε., έχει ζητήσει βοήθεια και από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να του φέρουν στην Αθήνα τίποτα σοβαρούς αξιωματούχους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να μην «εξευτελιστούν» κομματικώς.

Τον ρόλο της «κλείστρας», δηλαδή αυτών που δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για να έρθουν σοβαροί άνθρωποι από το εξωτερικό και να τιμήσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, τον έχουν αναλάβει οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης και Π. Κόκκαλης. Λογικό είναι να ασχοληθούν αυτοί, γιατί αν περίμενε ο Αλ. Τσίπρας να του φέρει Πράσινους και σοσιαλιστές στην εκδήλωση η προερχόμενη από τους ΑΝ.ΕΛ., Ελενα Κουντουρά, θα ήταν κομματάκι δύσκολο.

Μαθαίνω όμως πως και αρκετοί Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που δέχτηκαν κρούση για να παραβρεθούν στην εκδήλωση που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας έσπευσαν να ενημερώσουν εγκαίρως τον φυσικό «σύμμαχό» τους στο ΕΣΚ, δηλαδή τον Ν. Ανδρουλάκη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/10