Δύο μεγάλα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα για τη χώρα, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πρόκειται για την παράδοση των τριών νέων σταθμών του μετρό για Πειραιά που εγκαινιάστηκαν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και σφραγίζουν τον νέο κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, και τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο εμβληματικών έργων είναι ότι δρομολογήθηκαν επί της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, με τον πρώην πρωθυπουργό να παρίσταται και στις δύο πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λησμόνησε να αναφέρει τη συνεισφορά του πρώην πρωθυπουργού στην υλοποίηση των δύο εμβληματικών έργων, μιλώντας με εξαιρετικά θερμά λόγια για τις κινήσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, προκειμένου να πάρουν σάρκα και οστά τόσο η ολοκλήρωση του Μετρό στον Πειραιά, όσο και της ολοκλήρωσης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό.
5700086__1_
5700066

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια των τριών σταθμών του Μετρό στον Πειραιά

Ειδικότερα, αναφορικά με το έργο στο Ελληνικό ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπήκε στο τροχιά υλοποίησης το 2014 με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ είχαν προηγηθεί επτά χρόνια όπου η επένδυση πέρασε από 40 κύματα.

5706446
5706445
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα εγκαίνια της ανάπλασης στο Ελληνικό

Όσο για το έργο του Μετρό στον Πειραιά, ο κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε και πάλι στον πρώην πρωθυπουργό δηλώνοντας: «Κάποιος παραδίδει πραγματικά έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες. Δεν παραδίδουμε κανένα μουσαμά», είπε, αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Χαίρομαι που είσαι εδώ Αντώνη, το έργο ξεκίνησε από τη δική μας διακυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στον παριστάμενο πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.