-Παρασκευή σήμερα εν μέσω γαϊδουροκαλόκαιρου, που λένε οι μετεωρολόγοι, και δεν μπορώ να μην σχολιάσω μια… πολιτική γαϊδουριά που καθόλου δεν μου άρεσε. Πρόκειται για τη συμπεριφορά που συνεχίζουν να επιδεικνύουν έναντι του Αλέξη Τσίπρα στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, οι οποίοι κάθε φορά που ο πρόεδρός τους πάει να ξεμυτίσει λόγο ρίχνουν και μια βόμβα για να χαλάσουν το κλίμα. Και καλά οι αντιφρονούντες. Όταν όμως οι πονοκέφαλοι προέρχονται από τους δικούς σου το πράγμα γίνεται χειρότερο. Έτσι, μετά τον Μπάρκα, που εξέφρασε ανοιχτά την αγωνία του για τη λειτουργία των κομματικών οργάνων, ήρθε η σειρά της κατά τ' άλλα σοβαρής Αχτσιόγλου να πάθει… Αρβανίτη και να αρχίσει να αφήνει αιχμές για τον τρόπο που διαχειρίζονται οι λιμενικές Αρχές την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Μαθαίνω πως παρά τον αντιπολιτευτικό οίστρο της βουλευτίνας, ο Τσίπρας δεν ενθουσιάστηκε καθόλου που το πουλέν του υϊοθέτησε μια ρητορική που, όπως έχει αποδειχθεί, βλάπτει ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ από δημοσκοπικής άποψης. Ως εκ τούτου, τη βλέπω και εκείνη να απέχει για λίγο από τα ΜΜΕ, όπως έχει συμβεί προσφάτως και με τον σύντροφό της…

-Ούτε μία εκατομμύριο δεν παίζει να συμπεριληφθεί η Ματίνα Παγώνη (με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Αντιθέτως, μαθαίνω ότι αναθερμαίνεται πραγματικά το ενδιαφέρον για τη Σοφία Μπεκατώρου, την περίπτωση της οποίας έχει αναλάβει εργολαβικά ο Θανάσης Νέζης. Άλλωστε ήταν εκείνος που πριν από μερικά χρόνια προσπαθούσε να την πείσει να είναι υποψήφια στην Α' Αθήνας.

-Πήγα τις προάλλες σε μια ταβέρνα του λεκανοπεδίου μακριά από κοσμικότητες για να μην με βρει κι ο Μπάτμαν και τι να δω ο δόλιος ο τρομοκράτης; Μια τεράστια φωτογραφία όπου δίπλα στον μαγαζάτορα φιγουράριζε ο Κώστας Καραμανλής. Αφού ξεπέρασα το σοκ και κατάφερα να καταπιώ το κομματάκι μπιφτέκι που ετοιμαζόμουν να απολαύσω όταν είδα το στιγμιότυπο, το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα, είναι ότι έτσι όπως πάει το πράγμα ο πρώην πρωθυπουργός θα καταστεί κανονικός μύθος. Θα υπάρχει… παντού, όπου σερβίρονται ωραία εδέσματα.

-Ξενερωμένος εμφανίζεται τώρα τελευταία ένας καλός μου φίλος στην Πειραιώς. Εκεί που φαινόταν ότι θα έχει διευρυμένο ρόλο, μια επιστροφή-καταστροφή για τον ίδιο του χάλασε τα σχέδια.

-Πολλοί πλησιάζουν το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, για να του ζητήσουν τη στήριξή του στις επόμενες εθνικές εκλογές. Λογικό, αφού εξακολουθεί να συγκεντρώνει σταλινικά ποσοστά αποδοχής από τους Γλυφαδιώτες, ενώ ο δήμος που διοικεί παίζει κομβικό ρόλο στα αποτελέσματα του Νότιου Τομέα. Πριν από κάμποσο καιρό τα είχε καλά με τον Τάκη Θεοδωρικάκο για μια παλιά ιστορία στην οποία ο υπουργός τον είχε διευκολύνει τα μάλα, που έλεγε κι ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός. Εσχάτως όμως, δημοσίως τουλάχιστον, άνθρωποι του δημάρχου διαμηνύουν ότι ο τελευταίος θα εξακολουθήσει να παρέχει την αποκλειστικότητα της έμμεσης στήριξής του (όπως και άλλοι καραμανλικοί) στον Νίκο Δένδια. Πάει εκ του ασφαλούς, δηλαδή, και χωρίς να μπορεί να πει κανείς τίποτα. Χώρια που ενισχύει την υστεροφημία του με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα περί εγγύτητάς του στον πλέον δημοφιλή υπουργό.