Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Ο Μαρκόπουλος πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα βουλευτή μέσα σε κανάλι – Επεισόδιο όταν έκλεισαν οι κάμερες» προχώρησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Δούκα που πλαισιώνει τον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή της ΕΡΤ και ήταν παρούσα στη συζήτηση. 

«Επειδή ήμουν παρούσα, οφείλω να διαψεύσω τον τίτλο της εφημερίδας. Κανείς δεν πιάστηκε στα χέρια με κανέναν. Η διαφωνία ήταν έντονη, αλλά λεκτική», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.



Αντίδραση Μαρκόπουλου για δημοσίευμα

Νωρίτερα ο βουλευτής της Ν.Δ. είχε προχωρήσει σε μια οργισμένη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ο ίδιος αναφέρει,  στο πρωτοσέλιδό της η εν λόγω εφημερίδα «αποκαλύπτει» πως δήθεν ο ίδιος «πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα βουλευτή», υπονοώντας προφανώς ότι τη χτύπησε, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να σχηματιστεί εις βάρος του μία εικόνα σεξιστικής και βίαιης σωματικής επίθεσης, κάτι που φυσικά ουδέποτε συνέβη.

Όπως μάλιστα παρατηρεί ο βουλευτής, η εφημερίδα στις εσωτερικές της σελίδες περιγράφει εντελώς διαφορετικά το παραπάνω περιστατικό σε σχέση με το πρωτοσέλιδό της, καθώς αναφέρει ότι τα δύο πρόσωπα «παρ' ολίγον να πιαστούν στα χέρια», υπογραμμίζοντας την πλήρη διαφοροποίηση του πρωτοσέλιδου τίτλου που βεβαιώνει επίθεση με το ρεπορτάζ, γεγονός που αποτελεί δυσφήμηση προς το πρόσωπό του και καταφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Μάλιστα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και αφού διαψεύδει πλήρως, ρητά και κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ως προς την άσκηση εκ μέρους του σωματικής βίας κατά της συναδέλφου του, υπογραμμίζει ότι μία δυναμική και έντονη διαφωνία που περιορίστηκε σε αμιγώς λεκτικό επίπεδο βαπτίστηκε ως επίθεση και βιαιοπραγία, καταλήγοντας πως διεκδικεί πλήρη ανασκευή του ψεύδους.


Δείτε το δημοσίευμα

Dimosievma