Η νέα… μεγάλη ιδέα στην Κουμουνδούρου είναι να στήσουν κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση», που είχε ως αντικείμενο δράσης τις παρακολουθήσεις, και να πάνε σε εκλογές με προαναγγελία ειδικού δικαστηρίου για τον πρωθυπουργό, τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλους συνεργάτες του. Η ιδέα είναι να φορτώσουν στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. κατηγορίες που θα παραπέμπουν σε οργανωμένη ομάδα με «ιεραρχική δομή»! Γι' αυτό, μάλιστα, δίνουν έμφαση στην ενοποίηση των δικογραφιών που σχετίζονται με τις παρακολουθήσεις. Σας φαίνεται ακραίο; Οσο ακραίο κι αν είναι, κάποιοι στην Κουμουνδούρου το συζητούν στα σοβαρά, παρόλο που υποτίθεται ταυτόχρονα ότι στοχεύουν στον «μεσαίο χώρο», που καθόλου δεν έλκεται από τέτοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις.

 Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ούτε κατά διάνοια δεν θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο, οπότε μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι το δόγμα Πολάκη εξακολουθεί να εμπνέει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στο περιβάλλον του προέδρου. Θεωρούν, δηλαδή, ότι αυτή η ατζέντα μπορεί να οδηγήσει σε «αντιδεξιά» συσπείρωση, υπό τον τίτλο «Έγκλημα και τιμωρία», εμπνευσμένη από τον Ντοστογιέφσκι!

 Βέβαια, ξέρουν ότι για να στηθεί η υπόθεση θα χρειαστούν μερικοί προστατευόμενοι μάρτυρες, ένα σενάριο πιο πειστικό από αυτό που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα, μια στοιχειώδης τεκμηρίωση του σκανδάλου και φυσικά και μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δύσκολα όλα αυτά μαζί και το καθένα ξεχωριστά, οπότε μάλλον θα μείνουν στη… συγγραφή του πολιτικοδικαστικού σεναρίου που έχουν κατά νου, χωρίς να μπορέσουν να το ανεβάσουν στην σκηνή.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ – Ένθετο «Secret»