Υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, κατέγραψε το ρεπορτάζ την εβδομάδα που μας πέρασε, με ειδικές αναφορές στον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το πρόσωπο δηλαδή που θα βρεθεί απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, για τον οποίο όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες, πρόσφατα «ανιχνεύθηκε» τυχόν υποψηφιότητα του «ισόβιου» δημάρχου Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσεγγίσει ξανά στο παρελθόν, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Έτσι, τα βλέμματα στράφηκαν στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Μπαργιώτα, το όνομα του οποίου «παίζει» έτσι κι αλλιώς.

Αν όμως αυτά καταγράφει το σχετικό ρεπορτάζ, και για να δώσω λίγο παραπάνω παρασκήνιο, μπορώ να σας αποκαλύψω πως σχετικές κρούσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Κώστα Μπαργιώτα, σε επίπεδο στελεχών Θεσσαλίας, έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό, όταν ο γιατρός δεν φαινόταν και πολύ ζεστός για να τολμήσει την κάθοδό του στον στίβο της Αυτοδιοίκησης. Από τότε, φυσικά, έχει περάσει αρκετός καιρός και όλα δείχνουν πως ο Μπαργιώτας το σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά, αν δεν το έχει ήδη αποφασίσει. Στην περίπτωση, λοιπόν, αυτή θα στηριχτεί και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν πιο ισχυρό μπλοκ απέναντι στον Αγοραστό.

Μαθαίνω, επίσης, πως γίνονται και κάποιες άλλες προσεγγίσεις, αλλά δεν είναι η ώρα για τέτοιου είδους αποκαλύψεις!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 3/12