Θέλω να πιστεύω ότι έχετε πάρει χαµπάρι την πρόσφατη (γιγαντοτεράστια) µεταγραφή του προέδρου Ανδρουλάκη, που δεν είναι άλλη από την έλευση στη Χαριλάου Τρικούπη του συνταγµατολόγου (και σχολιαστή του παλιού Action24) Παναγιώτη ∆ουδωνή.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προφανώς αξιολογώντας τις αρετές του συγκεκριµένου άνδρα, είπε να τον ορίσει επικεφαλής στον πολιτικό σχεδιασµό του κόµµατός του. Εκτός από τους παραδοσιακούς ΠΑΣΟΚους, οµολογώ ότι αιφνιδιάστηκα (σχετικώς) µε την απόφαση του αρχηγού Νίκου. Και µη φανταστείτε ότι ανήκω στην κατηγορία των παιδιών (και τι παιδί) που αιφνιδιάζονται εύκολα.

Σχεδόν βέβαιο

Απλά, ως άνθρωπος και εγώ είθισται να συνοµιλώ, εκτός από τον σκύλο µου, και µε διάφορους πολιτικούς - ανάµεσα σε αυτούς και µε πολλούς Νεοδηµοκράτες. Μέχρι την ώρα που αποχώρησε από το Μαξίµου ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης, είχα την αίσθηση (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι ο ∆ουδωνής ήταν ένας εκ των προνοµιακών συνοµιλητών του µητσοτακικού συστήµατος.

Εκτίμηση

Μάλιστα, ο ίδιος δεν έκρυβε την απεριόριστη εκτίµηση που έτρεφε σχεδόν για τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Οπότε, αν κάτι θα θεωρούσα λογικό για τον άνδρα, θα ήταν κάποια στιγµή να συµπεριληφθεί στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ολα αυτά προφανώς και ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον ο ∆ουδωνής έγινε ΠΑΣΟΚ και αποθεώνει µέχρι νεωτέρας τον Ανδρουλάκη και την παρέα του.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 10 Δεκεμβρίου 2022.