Πάνω από 800 πολίτες της Δυτικής Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της βουλευτή Δυτικής Αθήνας και κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατέκλυσαν το Δημαρχείο και την Πλατεία Περιστερίου. Ήταν μια συγκέντρωση ενεργών πολιτών που έδωσαν το «παρών», δείχνοντας τη θέλησή τους να παλέψουν για την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Αθήνα και να στηρίξουν την επανεκλογή της Νάντιας Γιαννακοπούλου.

Όπως σχολίαζαν όσοι διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση, ξεκίνησαν για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με φίλους από κάθε δήμο της Δυτικής Αθήνας για να δοθεί το έναυσμα της εκλογικής μάχης και εξελίχθηκε σε μια μοναδική συγκέντρωση.

Ποια στελέχη έδωσαν το «παρών»

Στην συγκέντρωση ανάμεσα στους άλλους παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Μ. Κατρίνης, οι βουλευτές Κ. Σκανδαλίδης, Α. Λοβέρδος, Τ. Αντωνίου, Χ. Κεφαλίδου και ο Δ. Κωνσταντόπουλος, ο πρ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής Μ. Χριστοδουλάκης, πολλά μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, της Νομαρχιακής Επιτροπής, των Τοπικών Οργανώσεων, πολλοί πρώην βουλευτές, οι δήμαρχοι Α. Παχατουρίδης, Στ. Βλάχος, Ν. Ζενέτος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Ι. Χατζηθεοδοσίου, πολλοί αντιδήμαρχοι δήμων της περιοχής, δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές του χώρου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος και ο πρώην δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με προσοχή και ενθουσιασμό την εξαιρετική ομιλία της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία στάθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προοπτικές της νέας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη και μετά και καταχειροκροτήθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η βουλευτής, απευθύνοντας κάλεσμα συστράτευσης για την εκλογική μάχη: «Εμείς που είμαστε εδώ, ήμασταν και είμαστε μαχητές σε δύσκολες στιγμές, στα πέτρινα και όχι στα ανθηρά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά πολιτεύτηκα με το ΠΑΣΟΚ όταν άλλοι έτρεχαν για άλλες πολιτικές στέγες και άλλοι απογοητευμένοι δήθεν κρατούσαν αποστάσεις. Θα δώσουμε λοιπόν και τώρα τη μάχη, τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας και αυτό είναι το στοίχημά μας. Αυτή είναι η στιγμή της δυναμικής επανόδου μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε το ραντεβού με την Ιστορία».



Τι είπε για την ακρίβεια 

Στάθηκε σε όλα τα θέματα και ιδιαίτερα στην ακρίβεια που συμπιέζει τα λαϊκά εισοδήματα τονίζοντας: «Αυτή η κρίση φέρνει στο προσκήνιο έναν καλπάζοντα πληθωρισμό, ανατιμήσεις ιδιαίτερα στην ενέργεια αλλά σε όλη την αλυσίδα προϊόντων, μέχρι και στα καταναλωτικά προϊόντα ανάγκης. Πιέζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, φέρνει σε απόγνωση ιδιαίτερα τις πιο ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά κατηγορίες του πληθυσμού αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημαντικό τμήμα των οποίων απειλείται με κλείσιμο. Η κυβέρνηση αυτό το διάστημα έχει πάρει κάποια μέτρα που όμως δεν αρκούν. Είναι ημίμετρα και γίνονται λαθεμένα και αργά.

Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται, το ερώτημα που αφορά την κοινωνία, τον λαό είναι ένα: Πρόκειται για μέτρα που μοιράζονται δίκαια, που χτυπάνε τις ρίζες των ανατιμήσεων και της ακρίβειας; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ… Το κόστος της κρίσης δεν μπορεί μόνιμα να το πληρώνουν μόνο οι πιο ευπαθείς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Για μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης χρειάζεται να εξεταστούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αλλά και των διυλιστηρίων, των supermarkets, των τραπεζών, όπως και σειράς άλλων τομέων. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει το όποιο κόστος του αναλογεί, βάσει της οικονομικής του θέσης και των κερδών που αποκόμισε».

Αναφερόμενη στα θέματα των υποκλοπών, τόνισε: «Εμείς θέλουμε απαντήσεις στα ερωτήματα για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και κάθε στοιχειοθετημένης καταγγελίας όπως του Στέργιου Πιτσιόρλα, του ΚΚΕ, κ.ά. Θέλουμε η Δικαιοσύνη να κινηθεί γρήγορα, να δώσει απαντήσεις για όλους και για όλα. Δεν μπορεί να φτάσουμε στις εκλογές έτσι, μη συζητώντας για τα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας επειδή θα κυριαρχεί η σιωπή. Θέλουμε την αλήθεια και τη θέλουμε για όλα και για όλους».

Ασκώντας δε σκληρή κριτική τόσο στα πεπραγμένα της κυβέρνησης όσο και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «Απέναντι σε αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα παρακμής η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη: Δυνατό ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής! Δυνατή προοδευτική παράταξη. Δυνατή επανεκκίνηση για τη χώρα, με το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου. Είναι φανερό ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα Αλλαγή. Γιατί αν κάτι αποδείχθηκε όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι από τη χώρα και την πολιτική μας ζωή δεν λείπουν ούτε η τοξικότητα, ούτε ο τυχοδιωκτισμός, ούτε ο λαϊκισμός, ούτε η αλαζονεία, ούτε η έλλειψη ενσυναίσθησης, ούτε η θεσμική απαξία. Γι’ αυτό όπως είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, έτσι πρέπει να γίνουμε περήφανοι και για το μέλλον αυτής της παράταξης. Και όπως τότε δώσαμε ελπίδα στο άλλο μισό αυτού του λαού, τώρα καλούμαστε να δώσουμε ελπίδα σε έναν λαό που έχει κουραστεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες