Δύο νέα ονόµατα (κυριολεκτικά και µεταφορικά, αφού πρόκειται για δύο πρόσωπα νεαρής πολιτικά ηλικίας) έπεσαν το τελευταίο διάστηµα στο τραπέζι για την Α' Αθήνας.

Ο λόγος για τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, Οµηρο Τσάπαλο, και τη θυγατέρα του πρώην βουλευτή Θόδωρου ∆αµιανού, Πώλα. Αµφότεροι φέρονται να έχουν συζητήσει τη συγκεκριµένη προοπτική µε κορυφαία στελέχη της Πειραιώς και πλέον αναµένεται η τελική εισήγηση -τόσο για τους δυο τους όσο και για µια σειρά άλλων εν δυνάµει υποψηφίων- από την τριανδρία Μπρατάκου, Μαρινάκη και Νέζη.

Η πρώτη συνάντηση

Παρεµπιπτόντως, µε την είσοδο της νέας χρονιάς θα λάβει χώρα, µετά από πολύ καιρό, η πρώτη ουσιαστική συνάντηση των προαναφερθέντων για τη συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Βλέπετε, µπορεί ο πρωθυπουργός να θέλει να τραβήξει... όσο πάει τη θητεία της κυβέρνησής του, ωστόσο αφενός ο καιρός πλησιάζει και αφετέρου η συγκυρία είναι πολύ πονηρή για τυχόν... επιπόλαιες ή ατυχείς επιλογές.

Ποιοι ακούγονται

Υπενθυµίζεται, πάντως, ότι για την πρώτη εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας έχει ακουστεί εντόνως και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, ενώ σε αυτοδιοικητικό επίπεδο ο Χρήστος Τεντόµας θα παίζει επί της ουσίας µόνος του σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης µετά την έξοδο από την εξίσωση (εξαιτίας του συνολικού αποκλεισµού των αντιπεριφερειαρχών) του Γιώργου ∆ηµόπουλου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 23 Δεκεμβρίου 2023.