Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει δώσει εδώ και µέρες το σύνθηµα για την προετοιµασία του κοµµατικού µηχανισµού ενόψει των εθνικών εκλογών, ωστόσο, απ’ ό,τι πληροφορούµαι, η τριανδρία που συνθέτουν οι Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης δεν έχει βάλει ακόµη στο φουλ τις µηχανές για την τελική ευθεία της διαδικασίας συγκρότησης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆. και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν συνεδριάσει για τον σκοπό αυτό, εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, δηµιουργεί συνειρµούς σχετικά µε τον ακριβή χρόνο του στησίµατος της πρώτης εκδοχής της διπλής εκλογικής αναµέτρησης που «έτρεχε».

Συνεχίζουν

Αυτό, βεβαίως, δεν σηµαίνει ότι δεν συγκεντρώνονται βιογραφικά για πιθανές νέες υποψηφιότητες ανά την ελληνική επικράτεια ή ότι έχει µπει φρένο στη γενικότερη αξιολόγηση του στελεχιακού δυναµικού.

Η... ηρεµία αυτή στην παρούσα συγκυρία οφείλεται αφενός στη σηµαντική επεξεργασία που έχει ήδη γίνει το προηγούµενο διάστηµα, αφετέρου στην αίσθηση που υπάρχει ότι οι λίστες έχουν συµπληρωθεί σε µεγάλο βαθµό και αποµένουν µόνο ορισµένες «πινελιές», µε στόχο να κάνουν τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες.

Ανταγωνισμός

Κατά τα άλλα, πολύ χοντρό παιχνίδι παίζεται αναφορικά µε τους αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι θα πάρουν το «πράσινο φως» για να µετακοµίσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή και έχουν µπει στο µάτι των εν δυνάµει ανταγωνιστών τους, που προσπαθούν να εκφράσουν µε κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Για παράδειγµα, στα Τρίκαλα µε τον Μιχαλάκη ή στη Μαγνησία µε την Κολυνδρίνη γίνεται κανονικός χαµός. Βεβαίως, όπως έχουµε γράψει και στο παρελθόν και σύµφωνα µε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 3 Δεκεμβρίου 2022.