«Εγώ οµοφοβική και ρατσίστρια; Ας γελάσω...». Αυτή την απάντηση δίνει η Κατερίνα Λάσπα σε όσους έσπευσαν να την αποδοκιµάσουν επειδή µε µια δηµόσια ανάρτηση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάσε αιχµηρά µε αφορµή το παραµύθι που διάβασαν drag queens σε σχολεία, µε τίτλο «Οι drag queens που έσωσαν τα Χριστούγεννα».

Η ανάρτηση

«Σήµερα drag queens θα διαβάσουν παραµύθια σε παιδιά Νηπιαγωγείου και ∆ηµοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωµα µε πλάγιο τρόπο να επιβάλλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», έγραψε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Λάσπα, υπεύθυνη του τοµέα Εθελοντισµού στο ΠΑΣΟΚ, και πριν ακόµα προλάβει να «ανεβάσει» τη θέση της αυτή στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να την «κατακρεουργήσουν» επικοινωνιακά ουκ ολίγοι σύντροφοι και συντρόφισσές της, χαρακτηρίζοντάς τη «ρατσίστρια», «οµοφοβική», «ακροδεξιά» και ό,τι άλλο µπορεί να φανταστεί κανείς.

Εν τω µεταξύ, το κωµικά οξύµωρο είναι πως, όταν η Κ. Λάσπα έδινε αγώνα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αυτοί που σήµερα την κατηγορούν προφανώς και δεν στέκονται απέναντί της µε όρους «µνήµης» και «γνώσης», αλλά µε µια «κατινίστικη εξαλλότητα», που υποκινήθηκε στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιους όψιµους «δικαιωµατιστές».

Επιχείρημα

Όπως έλεγαν στο «Secret» άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της Κ. Λάσπα, αν η ίδια ήταν κατά της τρανς κοινότητας ή των καλλιτεχνών που επιλέγουν να εκφραστούν υπέρ των δικαιωµάτων της, η ίδια δεν θα σύχναζε σε στέκια που ικανοποιούν τη διασκέδαση ανδρών και γυναικών µε διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισµό.

Όπως αποκαλύπτει σήµερα το «Secret», η γνωστή παρουσιάστρια εδώ και δέκα χρόνια είχε αγκαλιάσει τις drag queens που έδιναν παραστάσεις υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο περίφηµο µπαρ «Κούκλες», όπου η υπεύθυνη του τοµέα Εθελοντισµού του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει και πάρτι για την ονοµαστική της εορτή.



«Έδωσε αγώνα»

Επίσης, οι πληροφορίες που έχουµε και καταδεικνύουν πως µόνο «ρατσίστρια» και «οµοφοβική» δεν µπορεί να χαρακτηριστεί η Κατερίνα Λάσπα λένε πως η ίδια έδωσε αγώνα να πείσει τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οργανώσει στη συµπρωτεύουσα το πρώτο Ρride φεστιβάλ!


*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 7 Ιανουαρίου 2023.