Το πρόβλημα που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. η γραμματέας Εθελοντισμού, Κατερίνα Λάσπα, με την ανάρτησή της για την ανάγνωση παραμυθιού σε παιδιά από τρανς είναι μεγαλύτερο από όσο φάνηκε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, η ΛΟΑΤΚΙ+ «συνιστώσα» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Rainbow) διαμαρτυρήθηκε εντονότατα για το γεγονός ότι δεν διεγράφη το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ ούτε καν της ζητήθηκε από την ηγεσία να «διορθώσει» την επίμαχη φράση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τις Βρυξέλλες στη Χαριλάου Τρικούπη δυσφορία και να γίνουν συστάσεις.

Η τακτική που ακολουθούν στο επιτελείο Ανδρουλάκη είναι υποβάθμιση του θέματος και μπαράζ τηλεφωνημάτων σε στελέχη που αντέδρασαν ή θεωρούνται ύποπτα για αντίδραση, προκειμένου να τους ζητηθεί να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Δριμεία κριτική

Τη δύσκολη αποστολή έχει αναλάβει ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και ένα από τα στελέχη που δέχτηκαν το τηλεφώνημα είναι η Ζέφη Δημαδάμα, που άσκησε δριμεία κριτική στην Κατερίνα Λάσπα και στον τρόπο αντίδρασης της ηγεσίας. Η εκτίμηση, πάντως, που κάνουν στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ. καθόλου δεν ενοχλήθηκε με την τοποθέτηση της Λάσπα...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 14 Ιανουαρίου 2023.