Oι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, είναι δύο πρόσωπα που απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τη στήλη big mouth του powergame.gr που επικαλείται αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, οι δύο στενοί πρωθυπουργικοί συνεργάτες αναμένεται να έχουν κεντρικό ρόλο και στις κρίσιμες (δύο) μάχες των επικείμενων εκλογών. 

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth:

Δύο πρόσωπα που εμπιστεύεται και εκτιμά ο πρόεδρος Μητσοτάκης είναι οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος. Βλέπετε, από τον καθένα παίρνει αυτό που διαθέτει ως πλεονέκτημα. Σύμφωνα με αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές, οι δύο στενοί πρωθυπουργικοί συνεργάτες αναμένεται να έχουν κεντρικό ρόλο και στις κρίσιμες (δύο) μάχες των επικείμενων εκλογών. Ο μεν Σκέρτσος θα έχει έναν διευρυμένο ρόλο, που θα εκτείνεται μέχρι και την επικοινωνία, ο δε Γεραπετρίτης αναμένεται να διαδραματίσει έναν πιο θεσμικό ρόλο, με δεδομένες και τις δύο κάλπες, τη μεταβατική κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα που έπονται της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρωθυπουργός, έχοντας δουλέψει επί σχεδόν τέσσερα χρόνια με τους δύο υπουργούς, γνωρίζει καλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.