Παρά τα όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστηµα περί δεύτερων σκέψεων του πρωθυπουργού σχετικά µε το πρόσωπο που θα αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα της «γαλάζιας» επικοινωνίας ενόψει εθνικών εκλογών, δεν υπάρχει στον ορίζοντα σκέψη µη προώθησης του Ακη Σκέρτσου στο πόστο αυτό.

Βλέπετε, τα σχετικά σενάρια που καλλιεργήθηκαν στον απόηχο της τραγωδίας των Τεµπών και της συνεπακόλουθης ανάγκης αναπροσαρµογών, όσον αφορά την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, είχαν ως κεντρικό επιχείρηµα την πιθανότητα να αναζητηθεί µια λύση διαφορετικού προφίλ από αυτό του «τετράγωνου» τεχνοκράτη που διαθέτει ο υπουργός Επικρατείας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν κάθετος έναντι της συγκεκριµένης επιλογής, θεωρώντας πως η µετριοπάθεια του στενού του συνεργάτη αλλά και η συνδυαστική γνώση των κυβερνητικών πεπραγµένων αποτελούν στοιχεία που θα παίξουν κοµβικό ρόλο στην ανάδειξη των θέσεων του Μεγάρου Μαξίµου.

Εκεί που παίζει σοβαρά να υπάρξει µετακίνηση από το αρχικό πλάνο είναι στη δηµιουργία θέση αναπληρωτή εκπροσώπου (κατά προτίµηση θηλυκού γένους) για την προεκλογική εκστρατεία µε διαφορετικά χαρακτηριστικά απ' αυτά του κορυφαίου υπουργού. Ως εκ τούτου, η Αριστοτελία Πελώνη, µε την οποία ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις, χάνει έδαφος -µέχρι νεωτέρας- σε αυτή την άτυπη κούρσα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 24/3/23