Η διαχείριση  της υπόθεσης της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του στρατηγού Φλώρου και η υπόθεση Ντογιάκου θα αφήσουν έντονα το στίγμα τους στην μεσαία τάξη, ισχυρίζονται τα στελέχη  της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να υπαναχωρήσει στο τελετουργικό, καθώς υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εξ αιτίας της απόφασης να ταφεί ο τέως βασιλιάς ως ιδιώτης, ενόχλησε τα στελέχη της Καραμανλικής πτέρυγας, τους κεντρώους ψηφοφόρους, αλλά και τους Πασοκογενείς που είχαν συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερη έμφαση

Δίνουν, δε, ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι εκτός από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην κηδεία θα παραστούν και άλλοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ κάνει ακόμα πιο προβληματικά τα πράγματα για το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι άνθρωποί λένε ακόμα ότι προφανώς το κυβερνητικό επιτελείο αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από την αρχική του απόφαση καθώς δεν θέλει να χάσει το φιλοβασιλικό κοινό αλλά ούτε και εκείνο το κομμάτι που κινείται στα άκρα και το οποίο θεώρησε ως ακραία την απόφαση της κυβέρνησης ο τέως βασιλιάς να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Παρακολουθήσεις

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Κουμουνδούρου σκοπεύουν να συνεχίσουν την ιστορία με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά και οικονομικές κινήσεις που αφορούν αγορά κατοικίας και με «μαύρα» χρήματα. «Σε άλλη χώρα θα είχε πέσει η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης  τα οποία ζητούν απαντήσεις.

«Διαψεύδει ή όχι;»

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την απάντησή του ο κ. Φλώρος τελικά δεν διέψευσε την παρακολούθηση του από την ΕΥΠ. Το μόνο που μας είπε είναι ότι οι αποκαλύψεις δε θα αλλοιώσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του με αυτούς που τον παρακολουθούσαν. Μένει να μάθουμε -ελπίζουμε σύντομα-  αν είναι σχέσεις εμπιστοσύνης ή εκβιασμού. Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σιωπά. Ακόμη δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους Έλληνες: Διαψεύδει ή όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του; Διαψεύδει ή όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα; Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών; Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον μια αντίδραση, από τον "σαχλαμάρα" όπως τον αποκαλεί -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιευμάτων- ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο».