Ισχυρές πιέσεις για το θέμα της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ –σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento- αναμένεται να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην  κυβέρνηση, καθώς όπως προέκυψε από το σχετικό ρεπορτάζ, «το τηλέφωνο του Κωνσταντίνου Φλώρου παρακολουθείτο για προσωπικούς λόγους και όχι για εθνικούς».

Όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα η υπόθεση αυτή έχει «πολύ ψωμί», ενώ κανείς στην πραγματικότητα από την κυβέρνηση δεν την έχει διαψεύσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη μέρα χθες (16/12) η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας ότι «αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί».

«Επιβεβαιώνεται»

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου «με βάση τις τελευταίες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Αυτό συνιστά τομή για το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό συμβόλαιο».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” μέσα στην ΕΥΠ. Εάν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που είπε, επί της αρχής, είναι τεράστιο πολιτικό πρόβλημα το γεγονός ότι η ΕΥΠ έχει τέτοια ρυπαρά δίκτυα στο εσωτερικό της. Θα πρέπει όμως και κάποιος να πει ποια είναι αυτά τα δίκτυα. Όταν μετά από τόσο καιρό δεν έχει γίνει καμία αποκάλυψη και δεν έχει έρθει κανένας προ των ευθυνών του, δικαιούμαστε να πούμε ότι αυτό το ρυπαρό δίκτυο είναι το δίκτυο Μητσοτάκη».

«Οφείλει να απαντήσει»

Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για “λόγους εθνικής ασφαλείας” ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος. Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.