Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κρήτης δήλωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου του ΒΟΑΚ (Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης). Δήμαρχοι, βουλευτές, περιφερειάρχης, υπουργοί ήταν όλοι εκεί για να αποδείξουν ουσιαστικά τη σοβαρότητα του έργου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

Όλοι τους είχαν φορέσει τα φωτεινά τους χαμόγελα, διότι ένα τόσο μεγαλεπήβολο έργο πλέον αποτελεί γεγονός. Υπενθυμίζεται πως ήταν μία από τις βασικότερες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού κατά την προεκλογική του περίοδο.

Οι Κρητικοί πια θα έχουν ένα ασφαλές οδικό δίκτυο!

Χανια-ΒΟΑΚ__9_

Προσερχόμενος στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε πως, «Μέσα από τη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και τις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού, το έργο αυτό να ξεκινήσει το 2023. Η εκτίμησή μας είναι ότι το έργο από την Χερσόνησο ως την Νεάπολη μπορεί μέσα στο 2022 να ξεκινήσει».

Η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη είπε, «Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια θα εξαγγελθεί η οριστική χάραξη του ΒΟΑΚ αλλά πρώτα από όλα η χρηματοδότησή του και ακόμα πιο σημαντικό η χρηματοδότηση της λειτουργίας του. Όλοι το χρειαζόμασταν, όλοι το περιμέναμε, είναι ένα όνειρο για την Κρήτη και σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα. Αυτό το έργο αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά».

Χανια-ΒΟΑΚ__12_


Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης δήλωσε, «Είναι σημαντικό, ίσως το πιο σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της Κρήτης. Η Κρήτη περιμένει με ανυπομονησία της έναρξης της υλοποίησης του δρόμου που θα ενώσει τους Κρητικούς με ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να δούμε επιτέλους αυτό που τόσα χρόνια περιμένουμε, την ανάπτυξη που θα συνδέσει τις περιοχές».

Δείτε τις εικόνες με την πολιτική ηγεσία