Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
tsipras-androulakis
Παραπολιτικά

Άκαρπη η προσπάθεια των Ευρωσοσιαλιστών για δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ανδρουλάκη και Τσίπρα - «Εξαιρετικά καχύποπτος» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

όπως φαίνεται ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εµπιστεύεται καθόλου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, έγινε προσπάθεια µέσω ευρωσοσιαλιστών να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας µεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Αλέξη Τσίπρα , και µάλιστα να οριστεί µια «οµάδα εργασίας» από στελέχη των δύο κοµµάτων, ώστε να θεσµοθετηθεί ένας διάλογος µε σκοπό την «προοδευτική διακυβέρνηση».

Βολιδοσκοπήθηκαν, µάλιστα, στελέχη που συνοµιλούν µε τους ευρωσοσιαλιστές. Το αποτέλεσµα ήταν απογοητευτικό για όσους στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόµµα πήραν αυτή την πρωτοβουλία.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει «τοίχος». Και ο λόγος, όπως καταλαβαίνω, είναι ότι ο Ανδρουλάκης δεν εµπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα. «Είναι εξαιρετικά καχύποπτος απέναντί του», όπως µου ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, στην Κουµουνδούρου υπάρχει καλή διάθεση, γιατί θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ µόνο να ευνοηθεί έχει από µια τέτοια προσέγγιση. Θεωρούν, δηλαδή, ότι βρίσκονται από πάνω και, εποµένως, δεν έχουν να φοβούνται, αλλά µόνο να ελπίζουν από οποιαδήποτε συζήτηση µε το ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛ. Μη φανταστείτε ότι είναι ιδεολογικό το ζήτηµα. Απλώς πιστεύουν ότι «το µεγάλο ψάρι τρώει το µικρό».

Ο Ανδρουλάκης, όµως, όπως και η Φώφη Γεννηµατά στο παρελθόν, ξέρει ότι δεν έχει λόγο να ανοίξει τέτοιον δρόµο... χωρίς επιστροφή!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 28/1