Σε τηλεοπτική μονομαχία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες .

«Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» το θέτουμε επτά χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα. Η κλεψύδρα, όμως, άδειασε. Σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Τα προβλήματα

Το επόμενο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΖΑ θα αναδεικνύουν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα θα καλούν τον πρωθυπουργό σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Στόχος τους είναι να θέτουν τα ζητήματα της ακρίβειας και της ενέργειας αλλά και της δημοκρατίας, των θεσμών και των υποκλοπών.

«Οι βίαιες ανατροπές των δημοκρατικών δεδομένων έχουν γίνει από τον κ. Μητσοτάκη. Η δική μας απόφαση και μάχη είναι να κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η δημοκρατία. Για να μην θεωρεί κανείς ότι επειδή έχει έναν κοινοβουλευτικό συσχετισμό θα είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους κανόνες που διέπουν την πολιτική μας ζωή. Αυτό θα συμβεί είτε το θέλει η ΝΔ είτε δεν το θέλει. Η δημοκρατία θα νικήσει είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη», λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

«Συνθήκη ανωμαλίας»

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε δήλωση της ανέφερε μάλιστα ότι «ο κ. Μητσοτάκης, με το εκτεταμένο δίκτυο μαζικών παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έχει δημιουργήσει μία συνθήκη ανωμαλίας στην πολιτική και την κοινωνική ζωή του τόπου. Γι’ αυτό μιλάμε για εκτροπή, για μία πραγματική υπονόμευση της δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Για τα ζητήματα της οικονομίας τόνισε ότι «την ώρα που οι πολίτες ακούν την αφήγηση της ΝΔ περί “μεγάλης οικονομικής επιτυχίας” κατά τη διακυβέρνησή της, κοιτάνε το πορτοφόλι τους και σκέφτονται τι δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι και τι δεν πάει καλά. Γιατί αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία είναι μία πραγματική διάλυση της αγοραστικής δύναμης των μισθών και των εισοδημάτων, μία τεράστια αδυναμία ανταπόκρισης στις ακραίες τιμές που υπάρχουν και στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σούπερ-μάρκετ».