Διχάζουν τους βουλευτές της ΝΔ η επιστροφή όλων των στελεχών που έχουν αποχωρήσει από την «γαλάζια» παράταξη. Με την ανάγκη διεύρυνσης της κεντροδεξιάς μπορεί να συμφωνούν όλοι, αλλά διαφωνούν για το αν το προσκλητήριο θα πρέπει να είναι καθολικό.

Εκείνοι που βάζουν όρους και προϋποθέσεις είναι κυρίως οι υπουργοί που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα έχουν ακούσει τα εξ αμάξης από συναδέρφους τους που πριν μερικά χρόνια καθόντουσαν στα ίδια έδρανα και συμμετείχαν στις ίδιες κομματικές διαδικασίες. 

Ένας εξ αυτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ουσιαστικά τάχθηκε κατά της επιστροφής των ΑΝΕΛ στη ΝΔ. «Δεν νομίζω ότι μπορώ να καθίσω στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που έφυγαν από το κόμμα και βρέθηκαν απέναντί μας. Από τα δεξιά της Ν.Δ. αρθρώθηκε ένας λόγος αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός και εγώ πιστεύω ότι δεν έχω καμία σχέση μ’ αυτό. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν έκαναν καλό στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε στο Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης 

Από την άλλη πλευρά ο ’δωνις Γεωργιάδης έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση και είναι της άποψης πως «δεν περισσεύει κανένας» από την μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ήταν από εκείνους που μαζί με τον Μ. Βορίδη και τον Θ. Πλεύρη οι οποίοι ως βουλευτές του ΛΑΟΣ είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική στη ΝΔ και στην συνέχεια επέστρεψαν στην «γαλάζια» παράταξη και ίσως γι’ αυτό το γεγονός μιλάει για επιστροφή όλων των στελεχών που έφυγαν από την ΝΔ. 

Πάντως τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο Α. Σαμαράς ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του καθώς όπως λένε συνεργάτες του εκείνο που προέχει είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το τέλος το μνημονίων. 

Αλλά και από την πλευρά εκείνων που έχουν φύγει από τη ΝΔ δεν υπάρχει μεγάλη επιθυμία επανένταξης. Κάποιοι το συζητούν υπό όρους ενώ άλλοι το απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. 

Όπως ο Γ. Καρατζαφέρης που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας αλλά είναι κάθετα αρνητικός για επιστροφή του στη ΝΔ, ενώ ο Π. Καμμένος απορρίπτει κατηγορηματικά όλα τα ενδεχόμενα. Πάντως δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα και λόγο της προεδρικής εκλογής να υπάρξουν μεμονωμένες προσχωρήσεις βουλευτών στη ΝΔ. 

Πηγή: real.gr