Μια άλλη μορφή τιμωρίας σε όσους δεν ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Μανιός, που εν μέρει συνάδει και με το δόγμα Σπίρτζη για επαναφορά της δημοκρατίας, δηλαδή της επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με το «καλό ή με το άγριο».

Ο κ. Μανιός είναι της άποψης πως πρέπει ως στελέχη του κόμματος να εξακριβώσουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις των συμπολιτών μας, συγγενών, φίλων, κουμπάρων, και να τους πείσουμε πάση θυσία να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Τι προτείνει όμως σε περίπτωση που δεν το κάνουν; Όπως ο ίδιος εξήγησε, συμμετέχοντας σε εκδήλωση μαζί με τον τομεάρχη εσωτερικών του κόμματος Κ. Ζαχαριάδη, “να μην τους ξαναμιλήσουμε”.

Δηλαδή το δίλημμα είναι το εξής: «Ή ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ ή σας κόβουμε την καλημέρα». Και επειδή θέλω να ακριβολογώ, όπως κάναμε και με την περίπτωση του κ. Ξανθού, σας παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα της θέσης του κ. Μανιού: «Δεν είναι να πάμε να ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν φτάνει δεν λέει τίποτα. Πρέπει να καταλάβουμε, ψηφίζω εγώ ΣΥΡΙΖΑ, ο φίλος μου ο Γιώργης και η γυναίκα του τι ψηφίζουν; Δεν ξέρω. Θα μάθω και θα τους πείσω να πάνε να ψηφίσουνε σύριζα. Θα του πω αν θες να σου ξαναμιλήσω, κουμπάρε φίλε, ξάδερφε θα πας να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ….»

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Απογευματινή / Στήλη «Αλάτι και πιπέρι» του Γιώργου Κατσίγιαννη