Το έγκυρο powergame.gr σε αυτή τη στήλη που έχει αρχίσει να µοιάζει µε ξυπνητήρι αποκάλυψε πριν από τρεις ηµέρες ένα κρυφό δείπνο, µε συνδαιτυµόνες τους Αλέξη Τσίπρα και Γιώργο Παπανδρέου.

Μάλιστα, όπως έγραφε ο συνάδελφος που επιµελείται τη στήλη, σκοπός του δείπνου ήταν να γίνει µια (πρώτη) κουβέντα σε σχέση µε τα όνειρα που έχει αρχίσει και κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση «κυβέρνησης των ηττηµένων». Αφού του έριξε χυλόπιτα (όπως λέγεται) ο Βενιζέλος, ο πρόεδρος Αλέξης πήρε την πραµάτεια του και άρχισε να ψάχνει άλλη (πολιτική) παραλία. Και επειδή ένα τέτοιο όνειρο (!) µπορεί να γίνει πραγµατικότητα µόνο αν δεχτεί τον «αρραβώνα» ένα συµβολικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, έκρινε σκόπιµο (ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) ότι ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη δουλειά είναι ο ΓΑΠ.

Προφανώς δεν του έχουν πει ότι µε τον Γιωργάκη δεν µπορεί να γίνει καµία σοβαρή δουλειά, ωστόσο περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Βλέπετε, ο καθένας σε αυτή τη ζωή µπορεί (µεταξύ των άλλων) να επιλέξει µε ποιον θα συµπορευτεί ακόµα και αν ο προορισµός που έχει επιλέξει είναι ο γκρεµός. Γιατί νοµίζω ότι δεν χρειάζεται και µεγάλη ανάλυση για να καταλάβει κανείς πόσο καταστροφικό είναι για τον Τσίπρα και µόνο που γράφεται ότι συναντήθηκε µε τον Παπανδρέου. 

…και ο προξενητής Νίκος Φελέκης

Επειδή όµως όλα αυτά θα κριθούν από τις εξελίξεις, εγώ θα επιµείνω στο ρεπορτάζ. Και επειδή ζηλεύω (και δεν το κρύβω) τέτοιες δηµοσιογραφικές επιτυχίες, αποφάσισα να αναζητήσω κάτι παραπάνω από το συγκεκριµένο δείπνο.

Εµαθα λοιπόν ότι «προξενητής» προκειµένου να έρθουν κοντά οι δύο άνδρες ήταν ο πολύπειρος δηµοσιογράφος Νίκος Φελέκης, που, ως γνωστόν, διατηρεί διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις µε τον πρόεδρο Γιώργο, ενώ εσχάτως (τα τελευταία πέντε χρόνια) έχει ανοίξει και έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας (και) µε τον Τσίπρα.

Ο Φελέκης, που από την εποχή που διηύθυνε τον «Επενδυτή» του Ανδρουλιδάκη αρεσκόταν στα πολιτικά προξενιά, έριξε την ιδέα για το δείπνο. Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρόταση, ήρθε η αποδοχή από τον πρόεδρο Αλέξη, που ψάχνει πρόσωπο για να ηγηθεί της «κυβέρνησης των ηττηµένων». Αφού αποδέχτηκε ο Τσίπρας, µετά, το άλλο µε τον ΓΑΠ ήταν εύκολο για όσους γνωρίζουν πόσο τον επηρεάζει (τον Γιώργο) ο σύντροφος Φελέκης.

Στο δείπνο ήταν παρούσα και η σύζυγος του δηµοσιογράφου, παλιά ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά. Επειδή η όλη ιστορία έχει αναπτύξει τη δυναµική της, σταµατάω εδώ την εξιστόρηση επί των όσων συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της οικίας όπου συναντήθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 18/2