Με φόντο τις πληροφορίες για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Αλ. Τσίπρα στην οικία του δηµοσιογράφου Νίκου Φελέκη, δεν πρέπει να µας διαφεύγει πως σε όλο αυτό το φιλικό σχήµα υπάρχει και ένα ακόµα πρόσωπο µε εξόχως πολιτικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για τη Μαριλένα Κοππά, σύζυγο του γνωστού δηµοσιογράφου, η οποία διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επί αρχηγίας Γ. Παπανδρέου. Η Μ. Κοππά είχε εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ευ. Βενιζέλος, κατεβαίνοντας µάλιστα υποψήφια ευρωβουλευτής µε τη ∆ΗΜ.ΑΡ. του Φ. Κουβέλη το 2014. Μάλιστα, στις σπόντες που είχε αφήσει εναντίον της ο Ε. Βενιζέλος εξηγούσε πως επέλεξε να µην πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη ∆ΗΜ.ΑΡ., διότι δεν είναι «ζήτουλας».

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις

Τα τελευταία χρόνια η Μ. Κοππά έχει κρατήσει ανοιχτούς διαύλους µε τον ΣΥΡΙΖΑ, συµµετέχοντας και σε θεµατικές εκδηλώσεις που οργανώνει η αξιωµατική αντιπολίτευση. Κάποιοι, δε, εκτιµούν πως η επανένωση των δύο χώρων ακόµα και µετά τις εκλογές, δηλαδή ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να της έδινε την ευκαιρία να είναι ακόµα µία φορά υποψήφια ευρωβουλευτής. Σίγουρα έχει µεγαλύτερες γνώσεις και ικανότητες από κάποιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Φεβρουαρίου 2023.