Αγωνιούν στο Μέγαρο Μαξίµου για το ενδεχόµενο να εµφανιστεί νεοναζιστικό κόµµα που, τυπικά, δεν θα µπορεί να συνδεθεί µε τον καταδικασµένο Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.

Εχουν πληροφορίες ότι γίνονται τέτοιες συζητήσεις στο παρασκήνιο και ότι ασχολούνται έµπειροι σε τέτοια θέµατα νοµικοί, για να περάσουν από τον έλεγχο του Αρείου Πάγου οι «Ελληνες» χωρίς να... µπερδευτεί το ακροδεξιό κοινό στο οποίο απευθύνονται. Η εξίσωση δεν είναι καθόλου απλή και δεν µπορούµε να είµαστε ήσυχοι ότι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Παρά ταύτα, η απόφαση της κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία που εµποδίζει την κάθοδο του κόµµατος του Κασιδιάρη έχει αποφέρει τουλάχιστον ένα θετικό πολιτικό αποτέλεσµα: Οδήγησε έπειτα από πολύ καιρό στη συµπόρευση Ν.∆. - ΠΑΣΟΚ σε ένα θεσµικό ζήτηµα. Σε ό,τι αφορά το µέλλον, αυτοί που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση µπορεί να ενισχύσει τελικά τον Κασιδιάρη καλά θα κάνουν να θυµηθούν ότι τα ίδια έλεγαν όταν συνελήφθησαν οι Χρυσαυγίτες και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Προέβλεπαν ότι οι διώξεις θα τους ενίσχυαν, αλλά -όπως απεδείχθησυνέβη το ακριβώς αντίθετο. 

Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 18/2