Θυµάστε που σας έγγραφα για την Euroxx και κάτι ιπτάµενα έγγραφα που σχετίζονται µε την εύρεση ιδιώτη επενδυτή στην Τράπεζα Αττικής και κάτι άλλα, που στο τέλος οδηγούσαν σε έναν λογαριασµό 12.760 εκατ. ευρώ; Ε, λοιπόν, ένας από τους αγαπηµένους φίλους µου εσχάτως έχει αρχίσει να ασχολείται µε τις τράπεζες, τα deals και γενικώς την ψάχνει από την καλή και από την ανάποδη τη συγκεκριµένη αγορά.

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός, που είναι ο άλλος µου εαυτός, µε παρότρυνε να ρίξω µια µατιά και στην ΑΧΙΑ Χρηµατιστηριακή. Μάλιστα, µου ζήτησε, αν γνωρίζω τον σύµβουλο επί των οικονοµικών του πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλη, να τον ενηµερώσω σχετικά.

Οµως, αυτές τις ηµέρες, που έχει πάρει φωτιά το Μαξίµου, έκρινε ότι θα ήταν άτοπο να σηκώσω το τηλέφωνο και να αρχίσω να λέω στον Πατέλη για κάτι 6,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει πάρει η ΑΧΙΑ ως αµοιβή για το θεάρεστο έργο που επιτέλεσε ως προς την κατεύθυνση σωτηρίας (όχι των ψυχών) της Τράπεζας Αττικής.

Οταν µε το καλό καταλαγιάσουν τα πράγµατα, δεσµεύτηκα στον άλλο µου εαυτό (!) ότι από βδοµάδα θα επικοινωνήσω µ’ αυτόν τον καλό άνθρωπο Αλεξ Πατέλη, προκειµένου να του κάνω µια άτυπη ενηµέρωση γι’ αυτά τα πολλά λεφτά που έχει πάρει η ΑΧΙΑ. Και επειδή ο συγκεκριµένος δεν καταλαβαίνει από νταλαβέρια, είµαι σίγουρος ότι θα σπεύσει να ψάξει σε βάθος το θέµα…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 11/3/23