Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρόσφατη εµφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθµό Mega να έδειξε πως δεν τον απασχολεί τι λένε τα «κοµπιούτερ και οι αριθµοί» των δηµοσκοπήσεων εν µέσω µιας ανείπωτης εθνικής τραγωδίας, ωστόσο η εικόνα που έχουµε είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που θέλησε να παρουσιάσει στο Πανελλήνιο. Γιατί από πληροφορίες που έχω συλλέξει προκύπτει πως τις τελευταίες ηµέρες οι στενοί του συνεργάτες «ξεροστάλιαζαν» πάνω από ένα τηλέφωνο, για να µάθουν πόσο ζηµιώνει η τραγωδία στα Τέµπη τη Ν.∆. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και πόσο το τραγικό αυτό συµβάν ενισχύει τη δηµοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, µία ηµέρα πριν ο πρόεδρος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης εµφανιστεί στο Mega οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε µάθει και τα αποτελέσµατα της εταιρείας δηµοσκοπήσεων MRB, τα οποία θα παρουσίαζε σχεδόν την ίδια ώρα µε τη δική του συνέντευξη στο Mega ο ∆ημήτρης Μαύρος στο Open.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Τσίπρας, που αλλιώς είχε φανταστεί τα αποτελέσµατα της συγκεκριµένης δηµοσκόπησης, φέρεται να έγινε έξω φρενών µόλις ενηµερώθηκε πως η αύξηση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν µηδενική. ∆εν υιοθετώ πως από τα νεύρα του πέταγε καρέκλες, όπως τουλάχιστον µου µετέφεραν, αλλά σίγουρα ήταν µες στα νεύρα. Μόλις 0,2% τσιµπούσε από την προηγούµενη µέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ναι µεν έχανε η Ν.∆., αλλά δεν εισέπραττε κανένα εκλογικό όφελος το κόµµα του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 18/3