Στο ερώτηµα εάν όντως ήταν οµόφωνη η απόφαση της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επανένταξη του Π. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόµµατος, η απάντηση είναι «ναι», αλλά µε αστερίσκους.

Τι σηµαίνει αυτό; Πως κάποια µέλη του οργάνου προσπάθησαν µε έµµεσο τρόπο να δώσουν τόσο στον ίδιο τον Π. Πολάκη όσο και στον Αλ. Τσίπρα να καταλάβουν πως δεν πρέπει ο αψύς Κρητικός να αποδεχτεί την έγκριση της υποψηφιότητάς του στα Χανιά, ακόµα και µετά τη µεταµέλειά του.

Το γεγονός πως τη διαφωνία τους δεν θέλησαν να την «εξωτερικεύσουν» είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Γιατί στον χώρο της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης έχει αρχίσει να επικρατεί µια άλλη κουλτούρα αντιµετώπισης των εξελίξεων.

Τον αφήνουν

∆ηλαδή, αφήνουν σκοπίµως τον Αλ. Τσίπρα να κάνει ό,τι γουστάρει, ώστε, σε περίπτωση που ξαναχάσει τις εθνικές εκλογές από τον Κ. Μητσοτάκη, να µην ψάχνει δικαιολογίες ή άλλοθι να χρεώσει την ήττα σε όσους εξέφρασαν δηµοσίως τις αντιρρήσεις τους.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως πολλοί δεν ήθελαν τον Π. Πολάκη υποψήφιο στις εθνικές εκλογές, αλλά απέφυγαν να έρθουν σε σύγκρουση µε τον Αλ. Τσίπρα, για να µην τους αποδώσει ο τελευταίος την γκρίνια ως αιτία µιας κακής εκλογικής απόδοσης του κόµµατος.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 24 Μαρτίου 2023.