Στον Πανσυριανό Δρόμο του Σταυρού της Καθολικής Επισκοπής στον ιστορικό λόφο της Άνω Σύρου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας, την Κυριακή 2 Απριλίου, παρουσία πλήθος κόσμου που συνέρρευσε από όλο το νησί.

Ο Βουλευτής, την Τρίτη 4 Απριλίου επισκέφθηκε, στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Αειφορίας Σύρου-Ερμούπολης όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του, από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Ειρήνη Δράκου και τον προϊστάμενο της δομής κ. Χρήστο Κόλλια.

Κεντρικός άξονας λειτουργίας του Κέντρου είναι η εκπαίδευση νέων σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από προγράμματα που προάγουν την εκμάθηση του πλαισίου βιώσιμης ανάπτυξης ενός τόπου.
perivallontiko_ekpaideysi
sikinos02

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε τη Σίκινο και παρακολούθησε μαζί με πλήθος πιστών την Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β΄.
sikinos03

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Σικίνου με τον Δήμαρχο Βασίλη Μαράκη, όπου είχε μια δημιουργική συζήτηση αναφορικά με τα έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, και ειδικότερα για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά και τα γύρω νησιά, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
ano_syros

Στο τέλος της επίσκεψής του ο βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Το ταξίδι στα νησιά μας είναι πάντοτε μοναδικό και το χαμόγελο των νησιωτών μας με γεμίζει με χαρά και μου επιβεβαιώνει πως κάθε μάχη που δίνω για τον τόπο μας, για τις Κυκλάδες, είναι μια μάχη που αξίζει να κερδιθεί! Η Σίκινος, τόπος μικρός μα πολύ ιδιαίτερος, έχει από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης μας αγκαλιαστεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα έργα που δρομολογούνται στο νησί, σε συνεχή και άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μαράκη, θα υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα του τόπου. Ιδιαίτερης και ζωτικής σημασίας αποτελεί για τα νησιά μας η ακτοπλοϊκή τους σύνδεση αλλά και ο έγκαιρος προγραμματισμός και ανάρτηση των δρομολογίων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται πάντοτε οι ενέργειές μου. Συνεχίζουμε να κάνουμε μαζί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται οι Κυκλάδες μας, για να αφήσουμε στη νέα γενιά έναν τόπο καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε».