Η προσπάθεια συνομιλίας των πολιτικών με τους νέους συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε αποφασίζοντας να δώσει συνέντευξη στην 25χρονη Νεφέλη Μεγκ, η οποία αναδείχθηκε από το διαδίκτυο και τις εκπομπές που κάνει στο YouTube.

Μάλιστα, στη διάρκεια της μιας ώρας συνέντευξης η ινφλουένσερ τον ρώτησε ζωηρά και επίμονα για μια σειρά από θέματα, εκφράζοντας αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για όσα άκουγε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε την ηρεμία του αλλά και τη βαθιά γνώση του στα θέματα, προκειμένου να απαντήσει σε μια συνέντευξη-ποταμό, από την τραγωδία στα Τέμπη, την κατάσταση τα πανεπιστήμια, τις δημόσιες συγκοινωνίες, το πολιτικό σκηνικό και τη φορολογία στη χώρα, το μητρώο στελεχών της ΝΔ, τα θέματα υγείας και τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές.

Η επιλογή πάντως για τη συνέντευξη δεν ήταν τυχαία καθώς η Νεφέλη Μεγκ έχει λογαριασμό στο Instagram με 72,5 χιλιάδες ακόλουθους, στο YouTube με 23 χιλιάδες subscribers, στο TikTok με 82 χιλιάδες, έχει τη δική της σειρά με χιουμοριστικά Podcasts με τίτλο «Μπούκλα 99», που δημοσιεύονται κάθε Τρίτη, ενώ ασχολείται και με τη stand up comedy.

Ωστόσο, η διαδικτυακή περσόνα δεν αντιστάθηκε στη «συστημική προβολή» και εδώ και μερικές εβδομάδες συμμετέχει σε μεσημεριανή εκπομπή τα Σαββατοκύριακα στον ΑΝΤ1.