Στα Χανιά με την οικογένεια και τα εγγόνια της βρίσκεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Ένα από αυτά είναι ο Άγγελος. Ένα παιδί με καταγωγή από την Αιθιοπία που - όπως λέει η «γαλάζια» βουλευτής - την επέλεξε για γιαγιά του. Ένα βασανισμένο παιδί που ρώτησε την πρώην υπουργό αν θα ήθελε να γίνει γιαγιά του, μιας και το ίδιο δεν έχει. Η πολιτικός απάντησε καταφατικά, του άνοιξε το σπίτι της και πλέον σε κάθε δημόσια εμφάνισή της, πολύ κοντά σε εκείνη είναι και ο Άγγελος.

Από δέκα συνολικά εγγόνια συνοδεύονται αυτές τις μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος που βρίσκονται στα Χανιά για το Πάσχα. Από αυτά, τα 7 είναι παιδιά των παιδιών της πρώην υπουργού, τα δύο είναι τα μικρότερα εγγόνια του Ισίδωρου Κούβελου ενώ το δέκατο είναι και το πιο ξεχωριστό καθώς το ίδιο επέλεξε να τους κάνει παππούδες του.

«Θα κάνουμε Πάσχα με τα εννέα εγγόνια και με ένα… πρόσθετο» είχε τονίσει η κ. Μπακογιάννη σε πρόσφατη συνέντευξή της στο zarpa radio 89,6.

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος, υιοθετήθηκε στα 5,5 του χρόνια από φίλη της οικογένειας, αφού μετά από μέρες περιπλάνησης στην έρημο είχε βρει καταφύγιο σε εκκλησία και κατάφερε να σωθεί.

Μετά από λίγο καιρό το παιδί, είπε στην Ντόρα Μπακογιάννη, «εγώ δεν έχω γιαγιά. Θες να γίνεις η γιαγιά μου;».

Η κίνηση αυτή του παιδιού έχει συγκινήσει βαθιά την πρώην υπουργό, η οποία από τότε έχει τον Άγγελο μαζί της.