Στην οικονομία και στην ασφάλεια των πολιτών θα επικεντρωθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ιδιαίτερα η ακρίβεια μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών και σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τελικά αυτό είναι το θέμα που θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πρόθεση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αποδομήσουν το κυβερνητικό αφήγημα «ότι υποσχεθήκαμε το κάναμε πράξη».

Έτσι το επόμενο διάστημα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνουν στο επιχείρημα  ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έταζε μισθούς και τελικά έδωσε κουπόνια για βενζίνη, super market και ρεύμα στην μεσαία τάξη. Έταζε συντάξεις και τελικά έκοψε 4,5δισ.€ από τους συνταξιούχους».

«Κακή διαχείριση»

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στο θέμα της ακριβείας υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκης δεν μπόρεσε μέσα στην ενεργειακή κρίση να διαχειριστεί την κατάσταση - αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτέλεσμα η αγορά να κινείται με τα καλάθια του Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ευελπιστούν άλλωστε ότι οι μέρες του Πάσχα θα λειτουργήσουν υπέρ τους, καθώς οι πολίτες πέρασαν «ακριβές γιορτές»  γεγονός που συζητήθηκε ιδιαίτερα  όλη την μεγάλη εβδομάδα, αλλά και γύρω από τον οβελία. Μάλιστα σε όλες τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν την ατζέντα της οικονομίας κρατώντας αποστάσεις από θέματα που έχουν να κάνουν με σκανδαλολογία ή παραπολιτική.

Ασφάλεια

Παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθούν στα θέματα της ασφαλείας μέσα από τις υποκλοπές, τα περιστατικά ανομίας που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά  και την δράση της  greek mafia.

Σε αυτά τα θέματα άλλωστε θα επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά προκειμένου να φτιάξει κοινή ατζέντα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την οποία θα αξιοποιήσει την επόμενη μέρα της πρώτης κάλπης και εφόσον τα αποτελέσματα αφήνουν περιθώριο συνεργασίας. Γιατί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι παρά τα όσα λένε στην Χαριλάου Τρικούπη την επομένη της απλής αναλογικής, τα  στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν το αφήγημα τους εάν  τα νούμερα αφήνουν περιθώριο για την δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης.