rousopoulos
Παραπολιτικά

Θοδωρής Ρουσόπουλος: Η Μάρα Ζαχαρέα «πλήρωσε» ότι εγώ έγινα πολιτικός και υπουργός

«Η Μάρα για χατίρι μου έκανε πίσω, ανέστειλε την επαγγελματική της ιδιότητα και παραιτήθηκε», σημείωσε

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και στον δημοσιογράφο Κώστα Τσουρό o βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία  Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα απλά, καθημερινά πράγματα, όπως το γεγονός ότι φτιάχνει ο ίδιος το ψωμί στο σπίτι, αλλά και για το πώς η απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική δημιούργησε προβλήματα στη δημοσιογράφο σύζυγό του, Μάρα Ζαχαρέα.

«Η γυναίκα μου έχει τρέλα με τα γλυκά, εγώ προσέχω τη διατροφή μου, αλλά μαγειρεύω πάρα πολύ καλά. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά, ρωτούσαν "μπαμπά, τι θα φάμε σήμερα;". Φτιάχνω εδώ και 20-30 χρόνια πολύ ωραίο ψωμί, με δικό μας προζύμι. Εκτός από τη μαγειρική, με χαλαρώνει πολύ να ασχολούμαι με τη γη», είπε αρχικά.


Η δημοσιογραφία και η σχέση του με τον Φρέντυ Γερμανό

Όσον αφορά τη θέση που είχε στη ζωή του η δημοσιογραφία, σχολίασε: «Η δημοσιογραφία μπήκε στη ζωή μου κυρίως μέσα από τις εφημερίδες. Ο Φρέντυ Γερμανός δημοσίευσε στη στήλη του στην "Ελευθεροτυπία" όλα τα κείμενά μου από το 1ο φύλλο της σχολικής μας εφημερίδας. Με τον Φρέντυ Γερμανό γίναμε φίλοι όταν δουλεύαμε αργότερα μαζί».

«Όταν δούλευα γκαρσόνι, με ενοχλούσε η αγένεια, αισθανόμουν άσχημα. Στο εστιατόριο όπου δούλευα έβλεπαν τηλεόραση και καθώς σέρβιρα είπα: «Μια μέρα εγώ θα λέω τις ειδήσεις. Στη ζωή μου έκανα όλα όσα ήθελα, στη δημοσιογραφία έμεινα 20 χρόνια», πρόσθεσε.


Η γνωριμία και ο γάμος με τη Μάρα Ζαχαρέα

Για τη σχέση του με τη σύζυγό του, Μάρα Ζαχαρέα, ανέφερε: «Με τη Μάρα Ζαχαρέα γνωριστήκαμε το 1989 στο ρεπορτάζ και από τότε είμαστε μαζί. Το καλοκαίρι θα κλείσουμε 34 χρόνια μαζί, δεν θα πω αν ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά. Ήταν πολύ δύσκολο που με τη Μάρα ήμασταν στο ίδιο επάγγελμα της δημοσιογραφίας και δυσκολότερα όταν εγώ έγινα υπουργός. Η Μάρα "πλήρωσε" ότι εγώ έγινα πολιτικός και υπουργός. Περάσαμε δύσκολα με τη Μάρα όταν είχε βγει κομματική ανακοίνωση ότι εκείνη δεν πρέπει να εργάζεται όσο είμαι υπουργός. Είναι προς τιμήν της Μάρας που, ενώ περάσαμε δύσκολα λόγω της αλλαγής επαγγέλματός μου, δεν επηρεάστηκε η σχέση μας. Η Μάρα για χατίρι μου έκανε πίσω, ανέστειλε την επαγγελματική της ιδιότητα και παραιτήθηκε».

«Όταν ξαναγύρισε η Μάρα στη δημοσιογραφία, άρχισε από το χαμηλότερο σκαλοπάτι. Η Μάρα Ζαχαρέα κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της εξαιτίας της ενασχόλησής μου με την πολιτική», συμπλήρωσε.


«Με στεναχώρησε η ανακοίνωση για δήλωσή μου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού»

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος αποκάλυψε επίσης: «Έχω υποστεί 4.000 ώρες καθημερινής δυσφήμισης επί μήνες. Η λάσπη πάντα κάτι αφήνει. Δεν λύγισα καθόλου ψυχολογικά από τον πόλεμο που δέχτηκα, οι φίλοι μου πίστευαν ότι κάτι έχω πάθει. Πίστευα ακράδαντα ότι θα έρθει η ηθική δικαίωση. Το κατάφερα και το ξεπέρασα. Τη βραδιά που επρόκειτο να παραπεμφθώ στο Ειδικό Δικαστήριο δεν έμεινα να μάθω την απόφαση της ψηφίδας της Βουλής, πήγα και κοιμήθηκα.

Έφυγα 10 χρόνια από την πολιτική και ο κόσμος μού έλεγε όταν επέστρεψα πόσο αδικήθηκα. Δεν με εκνευρίζουν τα σημαντικά, με εκνευρίζουν τα ασήμαντα. Αγαπώ και εκτιμώ τον Κώστα Καραμανλή. Με εμπιστεύτηκε και δεν το ξεχνώ. Με στεναχώρησε η ανακοίνωση για δήλωσή μου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ήταν παράδοξη και αχρείαστη».