Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αποτελεί ένας από τους λίγους πολιτικούς ο οποίος δίπλα στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή είχε συχνές συναντήσεις με τους Ρώσους ηγέτες.

Όπως ο ίδιος αναφέρει και εξιστορούσε την Τρίτη στη Βουλή: «Ποιος από τους παλαιότερους θα ξεχάσει τα τσιμπήματα στα οπίσθια των γραμματέων του σε δημόσια θέα, από τον πρόεδρο της Ρωσίας Μπόρις Γιέλτσιν; Ή τα τρεκλίσματα στο περπάτημα αποτέλεσμα της μεθυστικής κατανάλωσης βότκας; Αυτή ήταν η διεθνής εικόνα της Ρωσίας πριν αναλάβει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μπορεί ο ανώτερος υπάλληλος της KGB να μην είχε πολιτική εμπειρία αλλά αυτό απεδείχθη σωτήριο για τον ίδιον καθώς ουδεμία από τις βεβαιότητες των δια μακρόν διατελεσάντων πολιτικών τον οδήγησε σε ανεπίγνωστη γκάφα.

Ο Πούτιν διαμόρφωσε έναν χαρακτήρα στην διάρκεια του κομμουνιστικού καθεστώτος –το οποίο σήμερα βδελύσσεται- που ταιριάζει γάντι στον προεδρικό θώκο μιας μεγάλης χώρας, η οποία από ξεπεσμένη κατάφερε να ξανακερδίσει τον σεβασμό ή τον φόβο των αντιπάλων. Αυστηρός. Σιωπηλός, συχνότερα από άλλους ηγέτες που ασκούν πολιτική μέσω τουίτερ και επίμονος όσο λίγοι. Όσοι συνομίλησαν μαζί του θα επιβεβαιώσουν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς και έναν ακόμη: Εάν θέλει κάτι θα το πάρει οπωσδήποτε».