Κάποιες παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Γ. Δραγασάκη, που μαζί με τον Ε. Τσακαλώτο αναθέρμαναν τα σενάρια περί κυβέρνησης ηττημένων, θα πρέπει να τις αξιολογούμε και με όρους εσωκομματικής προβολής.

Άρνηση Τσίπρα
Ο Γ. Δραγασάκης φέρεται να είχε ζητήσει από τον Α. Τσίπρα να είναι σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο πρόεδρος του κόμματος δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του.

Μάχη του σταυρού
Τον υποχρέωσε δηλαδή να δώσει τη μάχη του σταυρού στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, έχοντας απέναντί του άλλα δύο βαριά ονόματα του κόμματος. Τη Ρένα Δούρου και την Έφη Αχτσιόγλου. Αυτό, αν μη τι άλλο, δεν ήταν και το ευτυχέστερο προεκλογικό σενάριο για τον ίδιο.

Πληροφορίες για απόσυρση
Επίσης, εδώ και ενάμιση χρόνο κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως ο Γ. Δραγασάκης σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση, εξέλιξη που συνδεόταν με τη μη κάθοδό του στη δυτική πλευρά της Αθήνας. Όμως, στο παρασκήνιο ο ίδιος φέρεται να διαπραγματευόταν τη συμμετοχή του σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

 Του Γιώργου Κατσίγιαννη, δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή» στις 21 Απριλίου 2023