Αν ο κ. Αλέξης Γεωργούλης πιστεύει πως οι καταγγελίες σε βάρος του αποτελούν σκευωρία με στόχο να πληγεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε για ποιο λόγο δεν διευκολύνει το κόμμα του, παραδίδοντας την έδρα της Ευρωβουλής στην Κουμουνδούρου; Αν μη τι άλλο εδώ υπάρχει μια μη πειστική αντίδραση εκ μέρους του που βρίθει αντιφάσεων. Όταν ισχυρίζεται ότι στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων, τότε ως καλός «στρατιώτης» αυτού του κόμματος κάνεις αυτό που σου ζητά η ηγεσία του.

Δεν γίνεται να πολιτικοποιείς τις επιθέσεις στο πρόσωπό σου, εμπλέκοντας το κόμμα σου στις προσωπικές σου ιστορίες, αλλά την ίδια στιγμή να προστατεύεις τον εαυτούλη σου μη παραιτούμενος από το αξίωμα που εξασφάλισες από το κόμμα αυτό. Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που ο Α. Γεωργούλης παραδώσει την έδρα, θα προκύψει άλλο θέμα, ποιος θα τον διαδεχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και αυτό γιατί οι δύο επιλαχόντες, ο Π. Κουρουμπλής και ο Σ. Δανέλλης, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς σε κάποια πρωτοδικεία της χώρας για το ποιος πήρε τις περισσότερες ψήφους στις προηγούμενες ευρωεκλογές.