«Βρισκόµαστε σε προεκλογική περίοδο και, φυσικά, θεωρούµε επιβεβληµένη την ανάγκη να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση». Αυτή ήταν η επίσηµη αντίδραση εµπειρότατου κοµµατικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας σχεδόν αµέσως µόλις γνωστοποιήθηκε η υπόθεση Γεωργούλη, η οποία, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, προκάλεσε πολυποίκιλες αντιδράσεις στη Λάρισα λόγω της εντοπιότητας του ευρωβουλευτή.

Όλα αυτά, φυσικά, στο προσκήνιο, αναµένοντας το… τσουνάµι των αποκαλύψεων, όπως συµβαίνει δηλαδή σε παρόµοιες υποθέσεις, γιατί στο παρασκήνιο έχουν βγει τα «µεγάλα µαχαίρια», αν και προς το παρόν αποσοβείται ο κίνδυνος του δηµόσιου «ξεκατινιάσµατος», καθώς βρισκόµαστε σε προεκλογική περίοδο και όλοι αντιλαµβάνονται τους κινδύνους.

Δεν τους είδαν με καλό μάτι

Μιλάμε, λοιπόν, για το παρασκήνιο, καθώς τα πλέον έµπειρα κοµµατικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βάλλουν ευθέως εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αποτελεί κοινό µυστικό πως ποτέ τους δεν είδαν µε καλό µάτι τους… µουσαφίρηδες στο κόµµα. Έτσι τουλάχιστον αποκαλούν κάποιες «lifestyle» προσωπικότητες και όχι µόνο, που επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του κόµµατος, οι οποίες όµως ουδέποτε είχαν σχέση µε το κόµµα, για να µην πω και µε την πολιτική.

Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν, µέχρι που έσκασε η υπόθεση Γεωργούλη και φαίνεται πως τραβήχτηκε το καπάκι της χύτρας. Αγνωστο πού µπορεί να οδηγήσει, σε εσωκοµµατικό επίπεδο πάντα, η συγκεκριµένη υπόθεση. Οι πιο παλιοί του κόµµατος, πάντως, δίνουν ραντεβού για µετά τις εκλογές, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται…

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Απριλίου 2023.